Scandal în filiala USR condusă de Vlad Voiculescu, după numirea Oanei Sivache în Consiliul de Administrație al Parking București
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Oana Sivache, ASSMB
Oana Sivache, ASSMB
Atmosferă tensionată în USR! Una se spune, alta se face.

Numirea Oanei Sivache, fosta șefă a Administrației Spitalelor București, în Consiliul de Administrație al Companiei Municipale Parking București, unde este implicată într-un dosar de corupție, a stârnit rumoare în cadrul filialei USR București. Potrivit unor surse din partid, Vlad Voiculescu, liderul USR București, este luat în vizor și aspru criticat pentru discrepanța dintre declarațiile făcute și acțiunile care le-au urmat.

„Din nou un scăndăluț în filiala noastră. Cică dacă ești tare în Tinder primești loc în consiliul de administrație la compania municipală. După STB, de data asta Parking. Nulitățile vor promova întotdeauna obediența, niciodată reforme, politici publice coerente sau alte vrăjeli. Când liderii partidului meu vor realiza asta, va încetini hemoragia de membri și simpatizanți”, a scris într-un mesaj pe Facebook fostul viceprimar USR al Capitalei Horia Tomescu, retras între timp din funcție și din Consiliul General al Capitalei.

„USR București a zis una și a făcut alta”



Reamintim că Oana Sivache a deținut și o poziție în Consiliul de Administrație al Societății de Transport București.

În luna martie a acestui an, Oana Sivache a fost pusă sub acuzare de DNA pentru luare de mită într-un dosar în care este suspectată că a primit avantaje necuvenite în valoare de aproximativ 40.000 de lei pentru a facilita numirea unui director interimar la Spitalul Colțea din București. Evident, în cadrul filialei USR București, condusă de Vlad Voiculescu, au apărut instant nemulțumiri vizavi de aceste numiri.

Surse din interiorul partidului au dezvăluit că în 2021 s-a realizat o selecție riguroasă pentru numirile USR în consiliile de administrație ale companiilor municipale, bazată pe criterii profesionale, potrivit Digi24. Totuși, numirile recente, aprobate de conducerea filialei, nu par să respecte standardele profesionale declarate anterior, de unde și tensiunile de la ora actuală. „USR București a zis una și a făcut alta”, potrivit unor surse din partid, citate de Digi24.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel