Data publicării:
Scandal în comisia parlamentară pentru alegerile din 26 mai
A fost scandal în comisia parlamentară pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Deși ar fi fost înregistrate mai multe nereguli la vot acestea nu au fost făcute publice.
Scandal la comisia parlamentară pentru alegerile din 26 mai, susține România TV. Șeful autorității electorale permanente recunoaște că au fost înregistrate nereguli și este tras la răspundere pentru faptul că nu a făcut publice problemele apărute.
Șeful AEP, Florin Mitulețu, este audiat de mai bine de două ore, iar reprezentanții Partidului Social Democrat din cadrul acestei comisii au sugerat că alegerile ar fi fost fraudate și că există indicii în acest sens.
Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, i-a spus șefului AEP că nu a făcut nimic bun și că ar fi trebuit să anunțe atunci când au fost înregistrate probleme, mai precizează sursa citată.
De altfel, șeful AEP a contrazis-o pe Carmen Dan precizând că sistemul de monitorizare a prezenței la vot trebuie să rămână în continuare la STS și asta în condițiile în care AEP nu are structura și capacitatea de a prelua gestionarea tabletelor.
Mai mulți experți vor fi angajați pentru a vedea dacă au fost înregistrate voturi multiple
"Aş vrea să vorbim despre expertiză, ce anume ne dorim de la această expertiză. În primul rând, verificarea SIMPV (Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal - n.r.) cu tot ceea ce presupune această verificare - pornim de la ceea ce a cerut AEP, să vedem dacă ceea ce au solicitat dumnealor se şi regăseşte în acest sistem, să vedem dacă permite votul multiplu, cam toate lucrurile care s-au discutat în comisie, deci, generic, verificarea SIMPV. (...) Noi nu cerem ceva anume, cerem verificarea SIMPV şi tot ce găsesc acolo experţii să ni se pună la dispoziţie. Al doilea lucru pe care vrem să îl cerem acestor experţi este crearea unui soft unde să putem să introducem toate listele suplimentare şi listele electorale permanente, care bănuiesc că sunt undeva în format electronic, ca să verificăm dacă a existat posibilitatea de vot multiplu. (...) Este unul dintre obiectivele comisiei, să vedem dacă a existat turism electoral, dacă s-a votat multiplu. Cred că acesta este rostul comisiei. Nu ar trebui să deranjeze pe nimeni lucrul acesta, dimpotrivă, toţi ne dorim aflarea adevărului", a afirmat preşedintele comisiei speciale, Lia Olguţa Vasilescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News