Urmărește emisiunea live
Scandal în Borșa, Maramureș. Ameninţări cu moartea către poliţiştii de frontieră care au oprit un transport ilegal de lemne
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Scandal în Borșa, Maramures. Ameninţări cu moartea către poliţiştii de frontieră care au oprit un transport ilegal de lemne - Foto Pexels
Scandal în Borșa, Maramures. Ameninţări cu moartea către poliţiştii de frontieră care au oprit un transport ilegal de lemne - Foto Pexels
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus au oprit, marţi, în Borşa, un transport ilegal de material lemnos. Şoferul camionului şi alţi doi cetăţeni români implicaţi în eveniment au adresat injurii şi ameninţări la adresa poliţiştilor de frontieră.

 "În cadrul unei acţiuni, în jurul orei 7,00, în localitatea Borşa, în parcarea din zona Vârful Prislop, colegii noştri au depistat un autocamion înmatriculat în România, încărcat cu material lemnos, care staţiona cu motorul pornit. La observarea poliţiştilor de frontieră, şoferul camionului a plecat în viteză spre localitatea Cârlibaba. Deşi poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea camionului în trafic, acesta şi-a continuat deplasarea aproximativ 500 de metri, până în parcarea pârtiei de schi din Vârful Prislop", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis, marţi.

Poliţiştii au solicitat conducătorului auto să se legitimeze şi să prezinte documentele de însoţire a materialului lemnos, moment în care şoferul s-a închis în cabina autocamionului şi a trecut la ameninţări. Pe timpul intervenţiei poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească spray-ul lacrimogen, moment în care şoferul a deschis portierele şi a devenit recalcitrant.

Ulterior, acesta a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Borşa pentru o evaluare medicală.

"Din primele verificări, s-a constatat că nu există aviz de însoţire a mărfii pentru transportul de material lemnos. La faţa locului a apărut o a doua persoană, cetăţean român, care a adresat ameninţări cu moartea poliţiştilor de frontieră", arată sursa citată.

În momentul în care poliţiştii au procedat la conducerea camionului spre Ocolul Silvic Vişeu de Sus, un alt bărbat, conducând un autoturism de teren, a accidentat autocamionul în mod intenţionat, rezultând avarierea celor două mijloace auto. În maşina de teren se afla şi o armă de tip air soft.

"La locul evenimentului au fost chemat un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Borşa. Un agent din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus a condus autocamionul la sediul Ocolului Silvic Vişeu de Sus, stabilindu-se că maşina era încărcată cu 9,85 metri cubi de material lemnos", precizează IGPF.

În cauză se fac cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi ultraj, fiind totodată aplicată şi o sancţiune contravenţională pentru transport de material lemnos fără documente de provenienţă.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată de către poliţiştii de frontieră şi predată în custodie Ocolului Silvic Vişeu de Sus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel