Scandal imobiliar. Dezvăluirea lui Nicușor Dan. Băluță: Este un șoc și pentru mine
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul, și Daniel Băluță (PSD) primarul interimar al Sectorului 4, au răspuns la o întrebare cheie: 'De cine trebuie salvat Bucureștiul? Cine îl atacă?'.

Cei doi au făcut referire la Casa memorială Tudor Arghezi care se află în mijlocul unui scandal imobiliar, amenințată de noile construcții aprobate de Primăria Capitalei. 

DC News: De cine trebuie salvat Bucureștiul? Cine îl atacă?

Nicușor Dan: Clasa politică. Există mai multe aspecte. Există o chestiune care ține de cheltuirea banului public. Am văzut recent Raportul Curții de Conturi cu o floare de 370 de lei și o bancă de 3000-4000 de lei. Un al doilea aspect ar fi dezvoltarea imobiliaro-urbanistică a Bucureștiului care sufocă traficul, reduce spațiile verzi; să nu uităm că suntem Capitala cea mai poluată din Uniunea Europeană și după aceea avem tot ce ține de relația între administrația publică și cetățean.

Cât despre cazul 'Casa Arghezi', Nicușor Dan a spus: "Aici este o hotârăre ilegală a Consiliului General luată cu câteva zile înainte de Crăciun de o majoritate în care au votat PSD și PNL. Este o hotârâre evident ilegală care ar putea fi constatată. Există instituția Inspectoratului de Stat în Construcții, instituția Prefectului și există și Agenția de Protecție a Mediului și Direcția pentru Cultură a Municipiului București. Aceste instituții nu funcționează.

[citeste si]

(w670)

Daniel Băluță: Vă voi prezenta o situație care vine în întâmpinarea celor spuse de Nicușor Dan. Într-adevăr, analizând această speță este un șoc și pentru mine. Orașul nostru se dezvoltă abolic, se dezvoltă haotic, dispar spațiile verzi, sunt înghițite de buncăre, iar exemplul legat de strada Mărțișor este elocvent. Singurul lucru pe care îl vom autoriza pe strada Mărțișor va fi un P + 2 maxim plus mansardă. Acel monstru de 11 etaje pe care l-au propulsat proprietarii spațiului vă garantez că niciodată nu va fi construit acolo. Cât timp voi fi primarul Sectorului 4, nu voi permite așa ceva. Susțin 200% orice formulă de protest pentru astfel de obiceiuri, chiar dacă la acest vot au participat și colegi de ai mei. Nu este normal să se întâmple așa și vă spun acest lucru în calitate de administrator. Nu mai trebuie făcute astfel de ilegalități. Trebuie să îi punem pe cei responsabili să plătească și trebuie să avem grijă ca acest oraș să nu fie brăzdat de pustule, așa cum se prezintă acum.

Răspunsurile pot fi urmărite începând cu minutul 16: 

---------

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în decembrie 2015, construirea a trei blocuri de 11, şapte şi trei etaje lângă Muzeul Memorial Tudor Arghezi, pe strada Prinosului din Bucureşti (sectorul 4, lângă Parcul Tineretului). Până acum în zona se puteau construi doar case de două etaje. Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Muzeul Memorial Tudor Arghezi au transmis primăriei, încă din iunie 2012, o scrisoare prin care îşi arătau "totalul dezacord" faţă de acest proiect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel