Scandal homofob în rugby
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Echipa neozeelandeză de rugby Canterbury Crusaders a respins luni acuzaţiile făcute pe reţelele de socializare conform cărora unii dintre jucătorii săi ar fi fost implicaţi într-un scandal, într-un local din Africa de Sud, unde ar fi proferat insulte cu caracter homofob.

Potrivit Reuters, Crusaders, campioana emisferei de sud, a disputat în weekendul trecut un meci în competiţia Super Rugby, contra sud-africanilor de la Stormers, în Newlands (19-19).

După meci, trei dintre jucătorii neozeelandezi au luat masa într-un fast-food din Cape Town unde, potrivit unor înregistrări, ar fi fost implicaţi într-un conflict unde ar fi proferat insulte cu caracter homofob, în timpul scandalului adresându-se oponenţilor cu voce piţigăiată.

"Cei trei jucători, staff-ul echipei şi responsabilul sud-african pe probleme de securitate ataşat formaţiei Crusaders resping categoric că aşa ar fi stat lucrurile. Cu toţii sunt afectaţi de acuzaţiile care li s-au adus, se arată într-un comunicat al grupării neozeelandeze.

Colin Mansbridge, directorul clubului, a precizat că va avea o discuţie cu toţi cei implicaţi, precizând însă că jucătorii, staff-ul tehnic şi conducerea grupării se opun discriminării pe orice fel de motive.

Acest caz vine în contextul unui alt scandal în care a fost implicat jucătorul australian de rugby Israel Folau, unul dintre componenţii de bază ai Wallabies, încheiat cu excluderea acestuia de la prima reprezentativă a ţării sale şi de la clubul la care evolua, Waratahs.

Conducerea clubului Crusaders (cruciaţii) anunţa, la scurt timp după atacurile de la Christchurch, din martie, că intenţionează să schimbe numele şi logo-ul echipei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel