Data publicării:

Scandal gunoi Sectorul 1. Av. Iancu Toader: Exercițiu de forță. De șapte luni, suportăm singuri activitatea de interes public

Autor: Irina Constantin | Categorie: Economie
WhatsApp
Gunoi Sector 1/ foto dcnews, 2021
Gunoi Sector 1/ foto dcnews, 2021
Avocatul Romprest, Iancu Toader, a vorbit despre culisele negocierii cu Primăria Sectorului 1, în scandalul gunoiului din cel mai bogat sector al Capitalei. 

”Romprest a dat doar un exemplu pentru a conștientiza cetățenii ce înseamnă importanța acestui serviciu și ceea ce nu s-a ridicat au fost doar deșeuri necontrolate, între 3 și 7% din valoarea deșeurilor. Gândiți-vă, dacă s-ar fi sistat tot, ce s-ar fi întâmplat. Tot Romprest a dat dovadă de bună credință, fără a-i fi achitat ceva până la acel moment, a luat decizia să ia toate acele gunoaie, într-un exercițiu de forță, în doar 12 ore. A continuat să susțină singur, prin resursele financiare, toată această activitate. De șapte luni, suportăm singuri toată această activitate de interes public.” a spus Iancu Toader, avocat Romprest. 

Clotilde Armand, acuzată de tergiversare

În luna decembrie, s-a încercat o modalitate de negociere. Clotilde Armand este acuzată de Romprest că ”a încercat tot timpul să tergiverseze”. ”Când și-a dat seama că avem dreptate, s-a constituit o comisie - aici e elementul extrem de important- de mediere în vederea soluționării conflictului” a mai spus avocatul, în interviul DCNews. ”Tot ceea ce ni s-a imputat s-a demonstrat că nu este real și, surprinzător, din partea acestei comisii, respectiv dl. viceprimar Păiuși, secretarul Comisiei, a antamat, ca primă soluție, eșalonarea acestei creanțe.” a spus avocatul Toader. Însă aceeași soluție a fost preluată și antamată de către președintele Comisiei, din partea PNL, aceeași soluție, ”condiționată de diminuarea programului de prestație, adică a reducerii frecvențelor activității, sub condiția să nu afectăm starea salubră a unității administrativ teritoriale”. 

Avocatul Iancu Toader a spus soluția pusă pe masa Primăriei Sectorului 1: ”Achitați-ne prestația curentă. Legat de creanța de 101 milioane, acceptăm o eșalonare în care renunțăm la penalități pe 8 luni cu termen de 3 luni de grație, fără să curgă penalități. Renunțăm la procedurile judiciare și la executare silită”. 

Vezi mai mult în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel