Data publicării:

Scandal financiar în Biserica Catolică din Grecia: Preoți de rang înalt, acuzați că băgau bani în... cluburi de noapte

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Autoritatea elenă de luptă împotriva spălării banilor (HAMLA) a înghețat conturile bancare și activele unor proprietari de cluburi de noapte, după ce aceștia au fost depistați ca beneficiari ai unor mari sume de bani provenite de la doi preoți de rang înalt din ierarhia Bisericii Catolice din Grecia.

Citește și: „Fă ce zice popa, nu ce face popa” – ÎPS Teodosie cere iertare pentru preoți, dar evită asumarea propriilor greșeli

Ancheta HAMLA, care a scos la iveală detalii cutremurătoare despre o posibilă delapidare de fonduri, a condus la înghețarea activelor celor implicați, informează agenția elenă ANA.

Sumele suspecte, de aproximativ trei milioane de euro, au fost identificate ca fiind extrase treptat din trezoreria Bisericii Catolice în decursul ultimilor opt ani și ulterior investite în cluburi de noapte, în colaborare cu proprietari ce au avut antecedente penale.

Vaticanul a fost de asemenea informat cu privire la investigațiile în desfășurare, iar autoritățile Bisericii Catolice din Grecia au fost sesizate pentru a verifica dacă preoții implicați au comis infracțiuni de delapidare.

Scandalul a izbucnit după ce HAMLA a fost avertizată de bănci despre mișcări suspecte ale unor sume mari de bani din conturile Bisericii. Această avertizare a declanșat un audit detaliat al activităților financiare, care a scos la iveală traseul fondurilor și a expus amploarea implicării preoților. Ultimul transfer suspect a fost detectat recent, implicând suma de 50.000 de euro.

Conform concluziilor preliminare ale anchetei, există dovezi clare de delapidare și spălare de bani, ceea ce ridică întrebări serioase cu privire la modul în care Biserica Catolică din Grecia a gestionat fondurile sale timp de aproape un deceniu.

Te-ar mai putea interesa și: Alimentele pe care le cumperi des, dar nu realizezi că sunt pline de chimicale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel