Scandal de corupție în PE. Iohannis: O chestiune complicată. Procurorii trebuie lăsaţi să îşi facă treaba
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Scandal de corupție în PE. Iohannis: O chestiune complicată. Procurorii trebuie lăsaţi să îşi facă treaba / Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Scandal de corupție în PE. Iohannis: O chestiune complicată. Procurorii trebuie lăsaţi să îşi facă treaba / Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a făcut mai multe declarații despre scandalul de corupţie din Parlamentul European. 

'O chestiune complicată, neaşteptată este scandalul care a izbucnit acum câteva zile în Parlamentul European legat de acuzaţii de corupţie şi vreau să spun public, am spus-o şi doamnei preşedinte, că o susţin, o susţinem 100%. Felul direct, corect, deschis şi ferm în care a abordat aceste chestiuni reprezintă cu siguranţă calea corectă, fiindcă Parlamentul European, în ansamblu, îşi face treaba foarte bine. Uniunea Europeană, în ansamblu, rezolvă problemele, dar, atunci când sunt găsite situaţii că anumite persoane nu fac ceea ce aşteaptă electoratul de la ele, e clar că trebuie să fie anchetate aşa cum scrie la carte, fără prea multe menajamente politice. Procurorii trebuie lăsaţi să îşi facă treaba', a spus Iohannis, după întâlnirea cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, aflată în vizită la Bucureşti.

Întrebat ce informaţii are în contextul în care există preocupări în societate că ar fi şi oficiali români implicaţi în acest caz de corupţie, Iohannis a precizat că nu are alte date decât cele furnizate de Parlamentul European.

Președintele Iohannis şi Roberta Metsola au discutat despre tema Schengen, dar şi 'chestiuni mai generale, mai complicate legate de Uniunea Europeană'.

'Am concluzionat, cum cred că s-a şi aşteptat, că este extrem de importantă unitatea noastră în Uniunea Europeană. Unitatea este arma cea mai puternică pe care o avem, indiferent dacă vorbim de războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, unde unitatea este vitală, sau în alte crize, unde fără unitate nu vom reuşi să facem faţă, de exemplu criza energetică. În acest context, evident că a venit vorba şi despre sancţiunile pe care le-am hotărât împotriva Rusiei. Chiar în ultima seară a Consiliului de săptămâna trecută a fost aprobat al nouălea pachet de sancţiuni şi aici s-a văzut încă o dată că unitatea este vitală. Iar de unitate şi solidaritate este nevoie şi în relaţia cu Ucraina, dar şi în interiorul Uniunii', a mai spus Klaus Iohannis. Discuţiile au vizat şi extinderea Uniunii Europene. 

VEZI ȘI - Iohannis: Nu mă aştept ca la Consiliul European din februarie să fie dezbătută tema Schengen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel