Data publicării:
Scandal cu săbii între politicieni înainte de alegeri - VIDEO
Scandal cu săbii între doi lideri politici, surprins de camerele de supraveghere.
Potrivit România TV, scenele demne de filmele Hollywood s-au petrecut în comuna giurgiuveană Izvoarele, acolo unde viceprimarul Marian Olan, membru din partea Partidului Social-Democrat, a scos o sabie la președintele ALDE din localitate, Alin Stanciu Băniclă.
Scena a fost surprinsă cu cameră de luat vederi iar mai multe persoane au intervenit pentru a stinge conflictul apărut între cei doi bărbați, altminteri membri ai partidelor din coaliția de guvernare.
Din primele informații, viceprimarul l-a asaltat pe fostul primar al comunei, după o neînțelegere politică: "A scos din mașină sabia și m-a amenințat, l-a lovit pe un prieten care a încercat să-l oprească. M-a amenințat în legătură cu politica, eu am fost în trecut primarul localității și l-am susținut pe el și pe actualul primar, a fost o eroare. Mi-a reproșat că îl concurez", a declarat la România TV.
Pe imaginile surprinse de camerele video se poate vedea cum viceprimarul, vizibil nervos, se îndreaptă amenințător către președintele filialei ALDE, având în mână o sabie. Acesta este oprit de către persoanele prezente de față și este îndemnat să se oprească: "Mariane, stai bă cuminte! Mariane, potolește-te, frate! Vezi-ți de treaba ta! Cum să faci așa ceva?"
26 mai, alegeri europarlamentare şi referendum în România
Duminică, 26 mai, are loc scrutinul prin care românii îşi vor alege reprezentanţii din Parlamentul European pentru următoarea legislatură. Totodată, românii sunt chemaţi de către preşedintele Klaus Iohannis să îşi exprime voinţa aspra celor după întrebări lansate de către acesta la referendum. Cele două întrebări sunt:
1. "Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?"
2. "Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?"
Cine şi pentru ce votează la europarlamentare?
Peste 400 de milioane de persoane din cele 28 de state membre vor putea vota în perioada 23-26 mai, inclusiv aproape 50 de milioane de cetăţeni britanici a căror ţară urma să părăsească blocul comunitar în martie acest an. Voturile lor pentru 73 de eurodeputaţi, care în câteva săptămâni ar putea să fie nevoiţi să renunţe la mandate, a dat peste cap anumite calcule după ce în luna aprilie a fost convenită o amânare a Brexitului.
Prin reprezentare proporţională, cetăţenii UE vor alege 751 de membri ai Parlamentului European, care îşi va împărţi activitatea între Bruxelles şi Strasbourg. De la Luxemburg, Malta şi Cipru, cu câte şase mandate de europarlamentar fiecare, la Germania, cu 96 de mandate, timp de cinci ani membrii Parlamentului European vor adopta legislaţia propusă de Comisia Europeană, care face obiectul aprobării de guvernele statelor membre, reprezentate în Consiliul UE.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News