Băsescu-Bercea. Interviu în premieră cu procurorul care a lansat cazul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Eugen Iacobescu, procurorul care în 2011 a lansat cazul Băsescu - Bercea, a vorbit, miercuri seară, în premieră despre acest subiect, după reaprinderea scandalului în care este implicat fratele președintelui Traian Băsescu și interlopul căruia i-a botezat nepoata.

Eugen Iacobescu a spus că se bucură pentru faptul că s-a stabilit adevărul.

Citește și: Noi înregistrări Mircea Băsescu: "Traian nu are bani? Nu are ăla bani?"



"Mă bucur că s-a stabilit adevărul, aşa cum l-am afirmat eu în anul 2011, că oamenii au avut încredere în cele afirmate de mine la data respectivă", a declarat procurorul, într-un interviu acordat pentru Antena 3.

Așteaptă decizia CEDO

"Deşi am părăsit sistemul, nu m-am lăsat. Am acţiune deschisă împotriva CSM la CEDO, mi-a fost admisă în principiu şi cred că îmi va da dreptate şi CEDO", a continuat magistratul.

Potrivit acestuia, "vinovată este doamna Hăineală, cel puţin moral", pentru că l-a sancţionat pe nedrept. 

Întrebat cum i-a fost luat dosarul, Eugen Iacobescu a explicat că i s-a luat în mod ilegal de către procurorul Elisabeta Ponea.

"Mi s-a luat pentru că era vorba de oameni sus puşi (...). Mulţi trebuiau să fie trimişi în judecată", a adăugat procurorul.

Eugen Iacobescu încă așteaptă să primească răspuns la întrebarea: "De ce mi-au luat dosarul și nu au stabilit adevărul în dosar?".

Vezi și: ÎNREGISTRĂRI MIRCEA BĂSESCU. Președintele, reacție după stenogramele DNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel