Scăderea preţului la medicamente. Reacţia Ministerul Sănătăţii
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Scăderea preţului la medicamente nu este ameninţată sau pusă sub semnul îndoielii, transmite Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Ministerul Sănătăţii susţine că au fost parcurse toate etapele necesare pentru a pune în aplicare politica de ieftinire a preţului la medicamentele care fac parte din categoria tratamentelor inovative.

"Programul de guvernare actual prevede scăderea cu 35% a preţului la medicamentele inovative care şi-au pierdut patentul şi care au generic înregistrat în România. Acest obiectiv este asumat cu toată fermitatea şi determinarea de Ministerul Sănătăţii, a cărui misiune este să asigure accesul tuturor pacienţilor români la medicamente ieftine şi de calitate. Împreună cu toate părţile implicate şi interesate de implementarea acestui program, adică alături de reprezentanţii industriei medicale, producătorii de medicamente, asociaţiile de pacienţi am analizat, am dezbătut şi am ajuns împreună la un acord privind conţinutul actului normativ. Au existat trei runde de consultări publice, organizate de minister împreună cu partenerii sociali, pe marginea reglementării preţului la medicamente", susţine sursa citată.

Conform Ordinului nr. 368/2017 pentru aprobarea Normelor privind modul de calcul şi procedura de aprobare a preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman, măsura de scădere a preţului la medicamente produce efecte la finalul corecţiei anuale a preţurilor, care presupune revizuirea tuturor preţurilor cuprinse în catalogul Canamed. 'Din păcate, în aceste zile, observăm cu tristeţe că o parte a celor care mai ieri erau de acord cu planul nostru de acţiune, astăzi se declară neştiutori şi atacă furibund instituţia ministerială şi pe reprezentanţii săi. Această situaţie anormală ne determină să punem la îndoială buna-credinţă şi onestitatea celor care ne acuză public cu atâta vehemenţă', mai susţin reprezentanţii MS, potrivit Agerpres.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel