Scădere importantă a numărului de ucraineni care intră în România
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Peste 8.600 de cetăţeni ucraineni au intrat vineri în România, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

În data de 25 martie, în interval de 24 de ore, prin punctele de frontieră au intrat în România 63.945 de persoane, dintre care 8.675 cetăţeni ucraineni - în scădere cu 13,2 % faţă de ziua precedentă.

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.362 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 18,3 %), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 2.684 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 7,6 %).

De la declanşarea acestei crize şi până vineri, la ora 24,00, la nivel naţional au intrat în România 546.223 de cetăţeni ucraineni. 

Ajutoare importante din Franța la hubul din Suceava

Două convoaie franceze, formate din vehicule de intervenţie, ambulanţe, şi care transportă echipamente medicale şi de salvare ce vor fi oferite serviciului ucrainean pentru situaţii de urgenţă, reprezentând prima contribuţie a Franţei la hub-ul umanitar de la Suceava, ajung sâmbătă în România.

Din primul convoi fac parte 100 de pompieri şi salvatori care vor transporta vehiculele şi echipamentele donate Ucrainei: 11 maşini pentru stingerea incendiilor, 16 autospeciale de intervenţie şi 23 de camioane care transportă 49 de tone de echipamente medicale şi de salvare (echipamente de protecţie, scări manuale, furtunuri de incendiu, echipamente medicale), precizează Ambasada Franţei.

Această operaţiune este coordonată de Direcţia Generală pentru Securitate Civilă şi Managementul Crizelor din Ministerul francez de Interne şi Centrul de criză şi sprijin al Ministerului francez pentru Europa şi Afaceri externe.

Un al doilea convoi, format din 21 de ambulanţe noi, completează această donaţie din partea Franţei. Ambulanţele au fost achiziţionate cu sprijinul autorităţilor locale franceze şi al companiilor, care au contribuit la strângerile de fonduri gestionate de Centrul de criză şi sprijin.

"Aceste operaţiuni desfăşurate în cadrul Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene (MPCU) sunt o mărturie a solidarităţii Franţei, a autorităţilor locale şi a companiilor franceze faţă de poporul ucrainean", arată misiunea diplomatică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel