Scad salariile polițiștilor locali! Hotărârea ÎCCJ de ultimă oră. Av. Bărbuceanu face lumină după decizia instanței: Este absolut obligatorie!
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Avocatul Bogdan Bărbuceanu a făcut precizări legate de decizia ÎCCJ privind drepturile salariale ale Poliției Locale.

Avocatul Bogdan Bărbuceanu a făcut precizări cu privire la decizia Înaltei Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) care, luni, a admis un recurs în interesul legii, stabilind că drepturile salariale ale poliției locale nu trebuie să fie în același cuantum cu drepturile personalului de specialitate al primarului.

Potrivit unui comunicat al ÎCCJ, Curtea de Apel Galați a sesizat instanța supremă cu următoarea problemă de drept, ca urmare a jurisprudenței neunitare: ”În interpretarea și aplicarea art. 34 din Legea poliției locale nr. 155/2010 coroborat cu art. 11 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, stabilirea drepturilor salariale ale personalului poliției locale trebuie sau nu să se facă în același cuantum cu drepturile salariale ale personalului din aparatul de specialitate al primarului?”, scrie Agerpres.

Astfel, ÎCCJ a admis recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curții de Apel Galați și a decis că stabilirea drepturilor salariale ale personalului poliției locale nu trebuie să se facă în același cuantum cu drepturile salariale ale personalului din aparatul de specialitate al primarului. 

Decizia pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție este obligatorie, potrivit dispozițiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă.

Bărbuceanu: Cine are interes se folosește de decizia existentă deja

”Nu poate să depășească valoarea salariului personalului de specialitate. De pierdut ar avea doar Poliția Locală, prin faptul că li se diminuează salariile, căci sunt unități administrativ teritoriale unde Poliția Locală are cu mult peste aparatul de specialitate”, a declarat avocatul Bogdan Bărbuceanu pentru DC News.

În plus, aplicarea deciziei ÎCCJ ”este absolut obligatorie pentru absolut toate instanțele și pentru administrația publică locală. Poliția nu va putea depăși salariul personalului de specialitate din primărie. Decizia ÎCCJ este universal obligatorie. Cine are interes se folosește de decizia existentă deja”, a mai spus av. Bogdan Bărbuceanu.

Citește și: TVA 5% la apartamente doar pentru anumiți români. Avocatul Bărbuceanu: E o prostie a Guvernului din lipsă de analize și specialiști

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel