Savurează-ți succesul și planifică-ți următoarea mișcare, la un pahar cu rom!
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Viața este construită din momente fericite, dar și din greșeli din care fiecare trebuie să învețe câte ceva. Indiferent de etapa în care te afli acum, un lucru rămâne clar – reușitele trebuie întotdeauna sărbătorite adecvat. Mai exact, succesul se savurează în compania cuiva drag și a unui pahar din băutura ta preferată.

Atunci când vine vorba de marcarea unui moment fericit, majoritatea persoanelor se gândesc la clinchetul paharelor de șampanie, însă aceasta nu este singura băutură utilizată pentru a celebra ocaziile speciale. Cea mai bună alegere pe care o poți face în astfel de clipe este reprezentată de consumul produselor tale preferate la evenimentul fericit pe care îl trăiești.

De exemplu, cei pasionați de rom se vor simți în al nouălea cer după ce au îndeplinit o sarcină la care au lucrat mult timp și au ocazia să se relaxeze alături de tăria lor preferată. Dacă și tu te numeri printre cei care adoră băutura obținută din trestie de zahăr, ai ajuns în locul potrivit! Iată câteva informații esențiale despre distilatul care îți va acompania momentele de succes!

Originea unei băuturi care te cucerește prin aroma sa rafinată

Numele acestei băuturi nu are o origine foarte clară. Una dintre variante menționează cuvântul normand rumbullion (rombollion şi rond-bouillon), utilizat pentru a denumi sărbătorile piraților ori alcoolul distilat din cidru de mere sau de pere. Altă versiune se referă la denumirea latină a zahărului, saccharum.

Alte teorii amintesc de cuvântul francez arôme sau de cel olandez, rummers, care se referea la paharul utilizat de marinari. Chiar dacă etimologia cuvântului rom nu este foarte clară, metoda de obținere a băuturii este destul de consacrată.

Este vorba despre un distilat realizat din subproduse care au fost prelucrate, precum melasa și sucul de trestie de zahăr. După ce acestea sunt fermentate și distilate, se obține un alcool incolor, care va fi maturat în butoaie de lemn. Perioada de învechire și tipul de lemn folosit influențează sortimentul final. 

Acestea fiind zise, nu există o rețetă standard pentru rom. În funcție de zona, țara sau distileria de proveniență, modul de obținere și, implicit, rezultatul final pot varia semnificativ. Licoarea dulceagă este asociată cu America Latină și Caraibele, iar nuanțele sale specifice sunt influențate de o serie de factori, precum ingredientele folosite, solul și climatul distileriei. 

Tipuri de rom

Luând în considerare toate informațiile expuse anterior, există câteva tipuri de distilat care sunt celebre pe întregul mapamond. De exemplu, dacă este luată în considerare eticheta produsului, sortimentele vor fi white (alb/silver sau light – ideal pentru cocktailuri), gold, dark, black, premium aged (se recomandă a fi consumat simplu, fără să fie combinat cu apă, gheață sau alte ingrediente) și overproof. Ultima varianta are un conținut alcoolic ridicat și este adesea folosită pentru a prepara băuturi delicioase. 

Indiferent de varianta pe care o preferi, poți fi sigur că o vei găsi în cadrul magazinului online de băuturi. Comanda va ajunge în cel mai scurt timp posibil la adresa indicată de tine, iar tu vei putea sărbători succesul alături de un pahar de rom de calitate, moment ideal pentru a-ți plănui următoarea mișcare!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel