Savurează cea mai bună cafea la ibric. Rețeta care te va da pe spate
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Savurează cea mai bună cafea la ibric.

Cafeaua trebuie să fie foarte fin măcinată, aproape pudră.

Toarnă apă rece în ibric împreună cu zahărul, dacă obisnuiești să bei cafeaua îndulcită. Dacă adaugi zahărul după ce cafeaua este gata, riști să nu fie bine amestecat. După ce apa a ajuns la punctul de fierbere, la foc mediu, ia ibricul de pe aragaz. Adaugă cafeaua în ibric: 1 linguriță/ceașcă și mirodenii dacă vrei să experimentezi.

Amestecă ingredientele, apoi pune ibricul pe foc și încălzește cafeaua până ce aceasta începe să facă spumă. În momentul în care bulele cresc ca dimensiune, este semn bun ca a fiert destul. Nu lăsa amestecul să fiarbă, vei pierde tot caimacul!

Lasă cafeaua să se răcească pentru câteva secunde. Încălzește-o din nou pe aragaz, fără să amesteci caimacul. Nu o lăsa să fiarbă.

Dacă vrei să creezi o licoare cu ceva în plus, îți sugerăm să adaugi în mix una din următoarele mirodenii: scorțișoară, cardamom sau masala chai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel