Savu: "Ungaria nu va cumpăra Ardealul. Să nu ne inflamăm!"
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Romania-atacata-de-Ungaria-in-Transilvania-e1389291488657
Romania-atacata-de-Ungaria-in-Transilvania-e1389291488657

Senatorul PSD Daniel Savu a declarat că nu ar trebui bombardați oamenii cu zvonul că Ungaria va cumpăra Ardealul, pentru că nu este cazul să ne "inflamăm". 

"În ultimele zile, la nivelul spaţiului public românesc, am fost bombardaţi cu multe informaţii nefondate, dar şi cu informaţii certe, care ar fi trebuit să detensioneze zvonistica rostogolită în presă. A susţine că Ungaria vine, începând cu 2014, şi cumpără Transilvania este o informaţie falsă, pe care trebuie să o gestionăm cu rațiune", a declarat Daniel Savu.

Senatorul PSD a completat: "Ungaria nu poate cumpăra şi nu va cumpăra terenurile din Transilvania. Vorbim, totuşi, de o ţară a cărei suprafaţă cumulează undeva la 93.000 de km pătraţi, care şi-ar propune, în opinia unora, să cumpere terenuri în Transilvania, regiune istorică românească mai mare ca suprafaţă chiar decât Ungaria! Toate informaţiile venite de la oficialii maghiari au vizat infirmarea, cum era şi normal, a acestui zvon".

Senatorul Savu a conchis: "Românii nu ar trebui să se simtă în vreun fel ameninţaţi de această informaţie falsă. Ceea ce ştim cu certitudine este că liberalizarea vânzării de terenuri către cetăţenii Uniunii Europene începând cu 2014 este o decizie asumată înainte de 2007, de guvernul fostei Alianţe DA. Ceea ce încearcă, în prezent, Guvernul şi majoritatea parlamentară este tocmai o mai bună reglementare şi limitare a acestei liberalizări. Este regretabil că preşedintele Traian Băsescu încearcă să respingă şi acest demers al USL".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel