Savatie Baștovoi, mesaj pentru oamenii care râd de creștin-ortodocșii care se roagă pentru ploaie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Părintele Savatie Baștovoi a transmis un mesaj despre oamenii care râd de creștinii ortodocși care se roagă pentru venirea ploii, în contextul secetei extreme cu care ne confruntăm.

 "Oamenii care rîd de ortodocși că se roagă de ploaie socotesc că a vorbi cu Dumnezeu e retrograd. În schimb îi vezi vorbind cu cîinii vagabonzi, și ce mai vorbe: "ce faci tu, frumosule? Ce băiat bun ești tu... etc", și dă-i vorbă cu cîinele. Apoi îi vezi vorbind cu morții pe Fb la aniversări: "Valentine, drum lin, ai fost mereu cel mai cel... etc".


Cum vorbesc ei cu mortul, de vreme ce rîd de cei ce vorbesc cu Dumnezeu? De ce vorbesc cu cîinii și cu mîțele ca și cum ar fi deopotrivă cu ei? Cu un om necăjit nu ar vorbi, iar pentru cîine scot din pungă salam, îl ospătează și îl întreabă ce mai face, ba chiar îl întreabă și cum îl cheamă.


Am ascultat pe cineva cum a dus un cîine vagabond să-l opereze la Kiev, l-a costat 2000€. Asta într-o lume în care milioane de copii sînt uciși înainte de a se naște pentru că oamenilor le pare scump să-i crească.


Prefer să mă rog de ploaie, de pîine, de întristare, să o fac la Dumnezeul meu, decît să ajung să vorbesc cu cîinii și să nesocotesc oamenii. "Nu se cade a lua pîinea pruncilor și a o arunca cîinilor" (Mc. 7, 24), a zis Hristos. ", scrie Savatie Baștovoi, pe pagina sa de Facebook.

Citește și - IPS Teodosie, împreună cu un sobor de preoți, rugăciuni pentru ploaie pe un câmp din Constanța - Video

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că demarează o campanie de rugăciuni pentru ploaie. Preoții și stareții din Constanța, împreună cu IPS Teodosie, vor merge în zilele de post pe câmpuri din județ ca să se roage pentru ploaie, Dobrogea fiind extrem de afectată de secetă.

„Arhiepiscopia Tomisului demarează o campanie de rugăciuni pentru ploaie

Ieri, în cadrul podcastului de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a afirmat că se va ruga pentru venirea ploii și i-a îndemnat preoții și stareții din eparhie să se roage pentru ploaie.

Astfel:

- în zilele de post: vineri, 15 iulie, ora 13.00, luni, 18 iulie, miercuri, 20 iulie, și vineri, 22 iulie, vor rosti rugăciuni pentru ploaie la un câmp apropiat; - în fiecare zi, se vor ruga în sfânta biserică pentru venirea ploii.

Ierarhul Tomisului va merge și va rosti rugăciuni în localitățile din apropierea municipiului Constanța: Valu lui Traian, Cumpăna și Techirghiol.”, anunța Arhiepiscopia Tomisului, zilele trecute, pe pagina de Facebook. Vezi video aici!

Citește și - Părintele Savatie Baștovoi, despre boala care lovește corporatiștii: Începeți să faceți următoarele lucruri

Părintele Savatie Baștovoi a transmis un mesaj despre tinerii care lucrează în corporații.

”Vă întrebați de ce oamenii nu mai au bucurie și s-a înmulțit atît de mult depresia. Răspunsul este simplu: bucuria este un extaz personal, o izbîndă personală, pe cînd majoritatea oamenilor sînt implicați în planurile altora. Tot mai mulți tineri și nu doar tineri, ajung să lucreze în corporații din dorința sau nevoia de a face mai mulți bani.

Ce satisfacție poți să ai după o zi petrecută în fața unui calculator plin de grafice sau sortînd dosare cu cifre interminabile care pe tine personal te privesc prea puțin. Ești și tu o cifră printre acele multe. Iar mîine ai putea să nu mai fii.

De aceea multe femei implicate în slujbe istovitoare au ajuns să facă în timpul liber goblenuri, să facă prăjituri pe care le fotografiază, salate, clătite. Le fotografiază și simt că sînt mai bucuroase decît atunci cînd iau salariul. Femeile au instinctul bucuriei mai dezvoltat decît bărbații. Să știți că o femeie care tocmai a terminat un goblen e mai bucuroasă și mai fericită decît un bărbat care a fost avansat în corporație.

Începeți să faceți lucruri simple care vă bucură și bucură pe alții, orice puteți face cu propriile mîini pe care vi le-a dat Dumnezeu atît de minunate și îndemînatice. După cum vedeți, nu avem copite cu care să nu putem rupe o floare sau să legăm un nod frumos în jurul unui dar simplu făcut de noi pentru cel drag. Bucuria este singura dovadă a vieții, chiar și atunci cînd plîngem, fericirea este cu noi, a zis Hristos. Bucurați-vă și iarăși zic: bucurați-vă!”, a fost mesajul părintelui Savatie Baștovoi. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel