Data publicării:

Satu Mare: Trei clădiri au rămas în procesul de achiziţie a unui nou sediu pentru Biblioteca Judeţeană

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Trei clădiri din municipiul Satu Mare au rămas în procesul de selecţie a unui nou sediu pentru Biblioteca Judeţeană, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, scrie Agerpres.

"S-a făcut selecţia tehnică a dosarelor, trei ofertanţi au rămas validaţi de către comisie. Acum suntem în procedura de contractare a unui evaluator expert cu toate competenţele legale. Una e declaraţia ofertantului, şi acum o să vină un evaluator care o să certifice valoarea de piaţă într-un mod obiectiv şi pe urmă comisia o să vină cu o propunere. Cele trei au avut toate cerinţele, au fost în prima fază 10 clădiri. Am cerut să fie o structură care să suporte anumite greutăţi, adică o bibliotecă nu se poate face în orice construcţie. Procesul de achiziţie eu zic că în acest an 100% se ajunge la finalizare", a declarat Pataki.

Cele trei clădiri sunt mall, clădirea în care a funcţionat Registrul Comerţului şi fostul cinema Luceafărul.

Clădirea în care funcţionează Biblioteca Judeţeană, din centrul municipiului, se află în proprietatea Federalcoop, fiind plătită lunar o chirie de circa 11.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel