Satu Mare: Două firme înscrise în licitaţia pentru salubrizare, estimată la peste 260 de milioane de lei
Două societăţi comerciale au depus oferte pentru serviciile de salubrizare din municipiul Satu Mare, valoarea estimată a contractului fiind estimată la peste 260 de milioane de lei, a declarat miercuri, administratorul public Maskulik Csaba, pentru Agerpres.
Potrivit acestuia, la termenul limită de depunere a ofertelor pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice au fost înregistrate două oferte, urmând ca membrii comisiei să le analizeze. Caietul de sarcini pentru concesionarea serviciilor de salubrizare pe următorii 10 ani, a fost votat de către Consiliul Local Satu Mare în acest an, licitaţia fiind estimată la peste 263 de milioane de lei, fără TVA.
Administratorul public, Maskulik Csaba, a explicat că în urma unor studii s-a luat decizia concesionării pe o perioadă de 10 ani pentru ca firma ca va fi desemnată câştigătoare să îşi poată amortiza investiţia şi să nu majoreze tarifele către populaţie. Serviciile ce urmează să fie licitate constă în colectarea şi transportul deşeurilor, măturat, spălat, stropit şi întreţinerea curăţeniei căilor publice, curăţarea, transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ, colectarea cadavrelor animalelor de pe domeniul public şi predarea acestora instalaţiilor de neutralizare. Colectarea şi transportul deşeurilor reciclabile se va face pe trei categorii - hârtie-carton, sticlă şi plastice - metal.
'Operatorul, pe cheltuiala proprie, va amenaja, pe amplasamentul punctelor de colectare existente, 213 puncte de colectare supraterane închise, pentru a asigura colectarea separată în 5 fracţii. Punctele de colectare supraterane pentru colectarea selectivă a deşeurilor vor fi modulare, vor avea fante de introducere pentru securizare şi posibilitatea ulterioară de dotare cu: sistem de identificare a generatorului de deşeuri, închidere electronică, sisteme de supraveghere video şi sursă proprie de energie electrică. Acestea vor fi dotate cu recipienţi standard de 1,1 metri cubi', se precizează în caietul de sarcini. Administraţia publică solicită ca autospecialele folosite să fie minim Euro 3 şi să fie dotate cu sistem GPS, scrie Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News