Satele fabuloase, profund autentic grecești din Zakynthos. Adevăratele comori ale insulei ionice
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Zakynthos este o destinație de vacanță preferată de români, în ciuda distanței. 

Pentru mulți, frumoasa insulă ionică, Zakynthos înseamnă distracție, plaje întinse cu nisip fin, apa mării de un albastru ireal, croaziere și... Navagio. Deși sună minunat, insula grecească oferă și autenticitate grecească în satele ei vechi, uneori parcă uitate de lume, dar care, de multe ori se mândresc cu un apus minunat, după cum arată Greeka

Iată o primă listă cu satele autentic grecești din Zakynthos: 

1. Keri

Satul tradițional Keri este situat la 17 km sud-vest de orașul Zakynthos, pe vârful unui deal înverzit. Are 700 de locuitori, dintre care majoritatea sunt angajați în agricultură. Este un sat liniștit și fermecător care păstrează un puternic caracter tradițional cu multe case construite din piatră și străzi înguste. Cea mai fermecătoare parte a satului este piaţa centrală de unde vă puteţi bucura de vederi superbe ale Mării Ionice. Satul a scăpat în mare măsură nevătămat de creșterea turismului și aici sunt doar câteva cafenele.

Panagia Keriotissa este biserica principală a satului, cu o clopotniță impresionantă. Adăpostește o icoană despre care localnicii cred că are puteri miraculoase.

2. Maherado

Satul Maherado este al doilea sat ca mărime din Zakynthos, cu o populație de aproximativ 1.000 de locuitori, dintre care majoritatea sunt angajați în agricultură. Frumosul sat muntos este situat la 10 km sud de orașul Zakynthos.

Principala sa atracție este Biserica Agia Mavra din secolul al XIV-lea, cu clopotnița sa venețiană impresionantă și colecția de fresce și icoane. Biserica este renumită pentru că găzduiește icoana făcătoare de minuni Agia Mavra care este înconjurată de diverse ofrande printre care se numără și valoroasa și frumoasa bijuterie a Reginei Olga. În centrul satului, puteți admira priveliștea dominantă a Bisericii Agios Nikoloas. În apropiere se află Mănăstirea Yperagathou.

3. Volimes

Satul Volimes este situat la 31,5 km nord-vest de orașul Zakynthos. Este format din două sate: Ano (Sus) Volimes și Kato (Jos) Volimes, ambele aflate în jurul unei zone agricole. Volimes este un mare sat montan pitoresc care își păstrează încă caracterul și aspectul tradițional. Este încă o zonă foarte rurală și o mare parte din sat a fost neatinsă de turism. În partea de est, în schimb, veți găsi destul de multe cafenele.

Satul afișează numeroase case din piatră și biserici vechi care au supraviețuit cutremurului din 1953. Cea mai importantă este biserica Agia Paraskevi, care adăpostește icoane și fresce. Vechile mori de vânt care stau pe deal sunt și ele un semn din trecut. De asemenea, puteți vedea mănăstirea Agios Georgios din secolul al XVI-lea. La mică distanță se află faimosul loc de unde puteți observa, de sus, plaja Navagio. 

4. Maries

Satul tradițional Maries este situat la 31 km vest de orașul Zakynthos, pe vârful unui deal înverzit. Este un sat muntos liniștit și fermecător, plin de case tradiționale din piatră și străduțe înguste. Are o populație de 400 de locuitori, dintre care majoritatea sunt angajați în agricultură. 

Piața centrală este principala atracție a satului, oferind o vedere magnifică spre Marea Ionică. Panagia Mariesotissa este cea mai importantă biserică de aici. 

5. Agios Leon

Agios Leon este un mic sat situat la 24 km vest de orașul Zakynthos. Vei trece prin acest sat urmând drumul de vest de la Volimes la Maherado. Cu străzi înguste și acoperișuri cu țiglă roșie, Agios Leon și-a păstrat arhitectura tradițională. Natura înconjurătoare este pură și plăcută pentru drumeții. La distanță apropiată de plajele izolate din partea de vest a orașului Zakynthos, acesta este un loc pentru a descoperi aspectul non-turistic al insulei. Satul și-a luat numele de la biserica din secolul al XIV-lea Agios Leon care se găsește acolo.

Urmăriți DCNews.ro pentru mai multe locuri turistice ascunse, ce merită vizitate, cu atât mai mult dacă sunteți iubitori de autentic și aventură. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel