Şase vietnamezi care au răpit şi bătut un conaţional datornic, reţinuţi de Poliţie în Bucureşti
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay
Şase bărbaţi din Vietnam care au răpit şi bătut un conaţional datornic au fost reţinuţi de Poliţia Capitalei. 

„În data de 16 decembrie 2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în București, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate, șantaj și lovire sau alte violențe”, transmite Poliția Capitalei.

Ancheta a fost declanșată la finele lunii noiembrie, când la Secția 7 Poliție s-a prezentat un bărbat, cetățean străin, într-o vizibilă stare de tulburare, care a relatat faptul că a fost lipsit de libertate și agresat de către mai mulți conaționali, fără a putea oferi detalii, pe fondul unei datorii pe care nu a achitat-o.

„Cercetările au fost preluate de Serviciul Investigații Criminale Sector 2, iar în urma probatoriului administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că mai mulți bărbați, cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 23 și 40 de ani, s-ar fi deplasat pe raza județului Olt, unde își desfășura activitatea persoana vătămată și prin violență i-au produs diverse vătămări, pentru a-l determina să plătească o sumă mai mare. Ulterior l-ar fi transportat în București și ar fi continuat să îl agreseze, locație din care victima a reușit să scape și să se adreseze poliției”, potrivit comunicatului de presă citat de Mediafax.

Bărbaţii au fost reţinuţi. S-au găsit arme albe şi bani

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate probe și mijloace de probă, arme albe și suma de 15.000 de lei.

Cei șase bărbați au fost reținuți.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale al Poliției Sectorului 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2. 

Bărbații ar fi din Vietnam, mai scrie sursa citată.

Vicepreşedinte PSD Timiş: M-am cârpit cu 12 vietnamezi, nu ştiu cum să îi trimit înapoi 

99% dintre oamenii care-mi vin la interviuri, credeți-mă că am în medie 200 de interviuri de angajare pe an, pun prima întrebare despre salariu. Tu abia vii de pe băncile facultății, haide să vedem cât ești de motivat să faci treabă și vedem și cât îți dau. Mentalitatea este bolnavă”, declara Adrian Cionca în august 2021 la DC NEWS TV.

”Păi 100 de euro este avionul low-cost, se duce frumos în Belgia și repară acolo acoperișuri, spală acolo vase pe 1.000-2.000 euro. Revenind la muncitori, guvernul aduce 50.000 de `legionari`. Nu vă cârpiți cu ei?”, întreabă Vâlcu.

”M-am cârpit cu 12 vietnamezi cărora nu știu cum să le fac cadou niște bilete de avion înapoi în Vietnam. Mi-am pus mari speranțe, dar am ajuns să plâng după bețivanii pe care îi dădusem afară. Din 12, doi-trei vor să facă ceva, restul sunt niște puturoși care au venit în România doar să plece mai departe în străinătate. E greu”, a mai spus vicepreşedintele PSD Timiş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel