Șase companii din domeniul sănătății, închise de ITM. Amenzi uriaşe, date în Bucureşti
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Amenzi uriaşe au fost date de către Inspectoratul Teritorial de Munca Bucureşti în urma unor acţiuni de control desfăşurate în perioada 01.09.2021 - 17.09.2021.

În perioada 01.09.2021 - 17.09.2021, inspectorii de munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, coordonaţi de inspectorul şef Constantin Bujor, au verificat 276 angajatori, identificând un număr de 38 de persoane care au declarat că desfăşoară activităţi fără a avea încheiate în formă scrisă contracte individuale de muncă. Amenzile au fost în valoare de 876.000 lei.

Șase societăți și-au oprit activitatea



Au fost dispuse șase sistări de activitate în domeniul sănatatii şi securităţii în muncă. Acţiunea s-a desfăşurat pe raza municipiului Bucureşti, cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Obiectivele acţiunii au fost:
- identificarea şi combaterea muncii nedeclarate;
- verificarea modului de respectare a dispoziţiilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă;
- modul de respectarea a prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru limitarea răspândirii infecţiei cu SARS -CoV-2 (COVID 19).

Peste 20.000 de amenzi şi 2.000 de permise reţinute după o acţiune de amploare a Poliţiei Rutiere

În perioada 17 - 19 septembrie a.c., la nivel naţional, poliţiştii rutieri au continuat şi intensificat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea depăşirii regimului legal de viteză pe drumurile publice şi pentru informarea conducătorilor de autovehicule cu privire la necesitatea utilizării centurilor sau a dispozitivelor de siguranţă omologate.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 20.307 sancţiuni contravenţionale, dintre care 7.625 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 3.762 pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranţă omologate de către conducătorii auto, 116 pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranţă omologate de către pasageri, precum şi 51 de sancţiuni pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranţă omologate de către minorii sub 14 ani.

Totodată, 2.074 de permise de conducere au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 1.105 pentru depăşirea limitei legale de viteză. Poliţiştii au întocmit 303 dosare penale, 203 din acestea fiind întocmite pentru încălcări ale regimului circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost retrase 544 de certificate de înmatriculare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel