Sărutul, secretul FERICIRII. Psiholog: De la 10 săruturi în sus le crește IMUNITATEA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sărutul nu este doar simbol al iubirii, el poate avea și multe beneficii pentru sănătate, susțin specialiștii. 

Psihologul Stelian Chivu susține că sărutul îi face pe oameni mult mai fericiți deoarece duce la creșterea nivelului de feromoni.

"S-a constatat că hormonul stresului, cortizolul, scade foarte mult după ce ne sărutăm şi creşte mult nivelul de oxitocină, numit şi hormonul încrederii. Organismul secretă şi dopamină, numit şi hormonul dorinţei, şi endorfină, numit şi hormonul fericirii.

Persoanele care se sărută mult sunt, de regulă, şi mai slabe pentru că sărutatul ajută şi la arderea caloriilor. Sărutul face şi faţa mai luminoasă pentru că activează 30 de muşchi ai acesteia. De asemenea, dinamizează şi întăreşte sistemul imunitar prin glanda endocrină numită timus. Asta se explică prin faptul că atunci când ne sărutăm, se creează o stare de echilibru şi relaxare. Nu în ultimul rând, ameliorează şi reacţiile alergice pe care unii dintre noi le au. ", a explicat psihologul Stelian Chivu.

În urma unui studiu efectuat în 2014 s-a constatat că două persoane care se sărută cel puţin 10 secunde schimbă 80 de milioane de bacterii, scrie Adevărul.ro. Cea mai mare parte a acestor bacterii sunt neutralizate de salivă. Mai mult decât atât, acelaşi studiu a stabilit că persoanele care se sărută mai mult de 10 ori pe zi au o imunitate mult mai bună.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel