Sărmăluţe în foi de viţă, cea mai bună reţetă. Aşa îţi ies delicioase
Se spune că orice gospodină trebuie să ştie să facă salmale. Vă prezentăm o reţetă cu care nu veţi da greş niciodată.
Ingrediente
Un kilogram de carne tocată
3 cepe
2 linguri de bulion
O ceaşcă cu orez
Sare
Piper
Un ou
Mărar
Frunze de viţă
Citeşte şi Salată de vinete, reţeta pe care trebuie să o încerci. Este simplă şi delicioasă
Mod de preparare
Căliţi ceapa, adăugaţi bulionul şi mai lăsaţi puţin pe foc.
Într-un bol, puneţi carnea tocată, ceapa călită, oul, orezul, condimentaţi cu sare şi piper şi adăugaţi mărarul tocat mărunt. Amestecaţi bine. Luaţi o frunză de viţă, puneţi compoziţie şi înfăşuraţi. Procedaţi la fel cu fiecare frunză în parte. După ce aţi terminat de înfăşurat sarmalele, le aşezaţi într-un vas emailat şi le puneţi la fiert. Focul trebuie să fie mediu.
Se servesc cu smântână sau iaurt.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News