Sarmale, covrigi și Dobrogeana, produse recomandate de UEFA pentru cei care vin în România să vadă meciurile de la EURO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sarmale, covrigi și Dobrogeana, produse recomandate de UEFA  / Foto: Pixabay
Sarmale, covrigi și Dobrogeana, produse recomandate de UEFA / Foto: Pixabay
UEFA le recomandă turiștilor care vor veni în România să vadă meciurile de la EURO să încerce sarmalele, covrigii și Dobrogeana.

Bucureștiul se numără printre cele 11 orașe europene care vor găzdui meciuri de la EURO 2020, competiție care va începe pe 11 iunie. UEFA a venit în ajutorul suporterilor care vor fi prezenți și la meciurile din România și a venit cu mai multe recomandări. A fost creat un ghid special în acest sens, iar printre cele mai interesante recomandări sunt cele legate de mâncare. Astfel, UEFA le recomandă turiștilor să încerce neapărat sarmalele, covrigii și Dobrogeana (plăcintă cu brânză).

„Românii au o slăbiciune pentru produsele moi, proaspăt coapte, și nu există lipsă de brutării în jur. Bucurați-vă de niște covrigi sau o Dobrogeana (plăcintă cu brânză) cel puțin o dată pe zi.”, se arată pe site-ul UEFA.

Sarmalele sunt descrise ca fiind: „rulouri gustoase de varză cu carne de porc, fierte lent într-o oală de lut și servite cu mămăligă”.

UEFA îi îndeamnă pe turiști să învețe limba română

"Învață româna. Dacă vorbești italiană, spaniolă, franceză sau orice altă limbă romantică, cel mai probabil vei putea înțelege destul de multe din limba locală. Cartea noastră de expresii vă va ajuta să îi impresionați pe localnici cu abilitățile dvs. excelente de limba română.", se mai arată pe site-ul UEFA.

Pentru vizitarea Bucureștiului, străinii sunt îndemnați să închirieze o bicicletă. "Bucureștiul este destul de mare, așa că de ce să nu vă urcați pe bicicletă și să explorați orașul pe două roți? Atâta timp cât te îndepărtezi de mersul pe bicicletă pe drumurile principale și te ții de numeroasele parcuri, este un mod distractiv de a te deplasa.', scrie UEFA.

Totodată, aceștia sunt îndemnați să viziteze Acul de Triumf, Palatul Parlamentului și să admire arta de stradă. Capitala va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Austria, Macedonia de Nord și Ucraina vor veni să joace la București. 

FRF a publicat și procedura de acces pe Arena Națională în contextul UEFA 2020. Vezi aici informații complete: UEFA EURO 2020, procedura de acces pe Arena Națională. Cine are acces, ce trebuie să prezinți, ce se întâmplă în cazul copiilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel