Sarmale dietetice de Crăciun. Secretul medicului Anca Hâncu pentru un gust senzațional / video
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
foto Agerpres
foto Agerpres
Sarmalele sunt nelipsite de pe masa de Crăciun a românilor.

Dar cum facem astfel încât sarmalele noastre să nu fie bombe calorice? Care este secretul? Aflăm de la dr. Anca Hâncu, medic nutriționist și doctor în medicină.

Sarmalele pot reprezenta o bombă de calorii sau pot reprezenta aproape un aliment dietetic

„Tradiționale pentru Crăciun sunt sarmalele. În foi de varză, în foi de viță, au farmecul lor și, de fapt, reprezintă un aliment foarte echilibrat din punct de vedere nutritiv. Conțin atât proteine, carnea, conțin carbohidrați, orezul, precum și carbohidrații din varză care, de fapt, reprezintă o sursă foarte bună de fibre, și care ne aduc vitamina C și alți nutrienți benefici. Astfel încât, sarmalele, echilibrate din punct de vedere nutritiv, în funcție de felul în care sunt gătite, pot reprezenta o bombă de calorii sau pot reprezenta aproape un aliment dietetic", a zis dr. Anca Hâncu.

„Carnea care se pune în sarmale, carne de porc, aș prefera să fie cotlet, și carne de pasăre sau chiar pot fi făcute numai din carne de pasăre. Orezul trebuie să fie într-o cantitate moderată. Apoi, varza murată, dacă este desărată, practic vom avea doar beneficiile date de fermentație și nu vom mai avea acea sare în exces, astfel încât consumul sărmăluțelor, mai exact două-trei la o masă, va fi chiar o variantă dietetică pentru un stil de viață sănătos”, a mai zis medicul Anca Hâncu.

2. agerpres ... (sarmale-dietetice_80069800.jpg)

Dar cum putem da gust sărmăluțelor care au carne de pui? Nutriționistul vă ajută cu o recomandare și în acest sens.

„O gospodină poate să dea gust dintr-o afumătură care se fierbe împreună cu sarmalele, dar carnea afumată nu va fi folosită în interiorul sărmăluțelor. Afumătura aceea se scoate din oală, mă rog, poate fi și mâncată separat de sarmale. Când mâncați sarmale, v-aș recomanda să mâncați cât mai mult din varza aceea. Gospodinele pot tăia varza și o pot fierbe împreună cu sarmalele. Este foarte sănătoasă și foarte bună”, a mai zis medicul la DC Medical.

Iată mai multe detalii aici:

Vă invităm să citiți și Ingredientul care îți curăță bradul artificial. Îi redă strălucirea și îți menține sănătatea - https://www.dcmedical.ro/ingredientul-care-iti-curata-bradul-artificial_647847.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel