Sarmale de post. Rețeta măicuțelor de la Mânăstirea Prislop. Ingrediente
– 1 varză murată mare
– 450 g ciuperci champignon
– 1 morcov măricel – râs prin razătoarea fină
– 1 felie mică ţelina rasă
– 1 ceapă mare tocată fin
– 130 g orez
– 300 ml suc de roşii
– 3 linguri pasta de roşii
– 1-3 frunze dafin
– 1 linguriţa cimbru uscat
– 1/2 legătura pătrunjel verde tocat mărunt
– sare
– piper proaspăt măcinat
– boabe de piper
– 2 crenguţe de cimbru
– 1 praf oregano
– 2-3 linguri ulei
– apă fiartă
Vezi și: Rețete post. Icre de fasole, rapid și delicios, pe placul gospodinelor
Sarmale de post. Rețeta măicuțelor de la Mânăstirea Prislop. Mod de preparare
Sarmale de post. Rețeta măicuțelor de la Mânăstirea Prislop. Călim ceapa tocată mărunt în 2-3 linguri ulei, până devine sticloasă. Apoi adăugăm jumătate din morcovul ras şi le călim împreună încă 1 minut. Punem ciupercile tocate mărunt peste acestea şi continuăm să călim până se înmoaie puţin. Adăugăm orezul spălat bine şi scurs, cimbrul, sare, piper şi pătrunjelul tocat mărunt.
Sarmale de post. Rețeta măicuțelor de la Mânăstirea Prislop. Mai ţinem pe foc încă 1-2 minute. Luăm varza şi punem compoziţia de ciuperci cu orez (o lingură) pe lăţimea frunzei, astfel încât să ne rămână 2 cm la un capăt şi la celălalt. Rulăm sarmaua şi introducem capătul îngust înăuntru.
Vezi și: Dieta Atkins. Slăbești kilograme bune, rapid. Transformare incredibilă!
Sarmale de post. Rețeta măicuțelor de la Mânăstirea Prislop. Tăiem câteva frunze de varză julien şi le punem pe fundul oalei, împreună cu restul de morcov ras şi ţelină rasă fin. Amestecăm sucul cu pasta de roşii şi punem 1/3 din cantitate peste varza julien, apoi începem să aranjăm sarmalele cu ciuperci şi orez, aranjând crenguţe de cimbru şi presăram puţin oregano uscat.
Sarmale de post. Rețeta măicuțelor de la Mânăstirea Prislop. La final, turnăm restul de suc de roşii, mai punem un rând de varză tăiată julien şi boabele de piper. Adăugăm uleiul şi apa fierbinte până la nivelul sarmalelor. Fierbem 30 minute, la foc mediu-mic, cu capacul pus şi completăm cu apă, dacă este nevoie. Apoi, le dăm la cuptor pentru 45-50 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- SRI face angajări. Posturile pentru care puteți aplica. Vă puteți înscrie în cursă până la finalul lunii mai
- Micii pe care îi mâncăm nu mai au nicio legătură cu micii adevărați. Ingredientul care lipsește cu desăvârșire. Medicul Alin Popescu: Aș da o lege să se schimbe compoziția
- Numerologul Romeo Popescu, previziunile pentru luna mai, în funcție de cifra destinului: Cine are idei geniale și face rost de bani
- BANCUL ZILEI: Ardeleanul și avocatul...
- Cât a plătit o mămică pentru 3 felii de cozonac la supermarket: Nici nu-ți vine să-l mai mănânci / video
- Vacanța ieftină în Istanbul nu mai există! ”Prețurile de acum încolo vor fi exagerate”. Ce notă de plată a primit o familie de români cu un copil mic după masa de prânz
- Cea mai mare inutilitate din București. Primarul de sector care credea că va da lovitura și turiștii vor lua cu asalt construcția
- Dedesubturile pensionării lui Iohannis. Chirieac: Acest lucru e un mare secret pentru mine
- SONDAJ de ultimă oră pentru Primăria Capitalei: Procentul celor 27% pe care-i vor și de care se tem, deopotrivă, candidații
- Cântec comunist pus pe manele. Parodia pe 1 Mai pe care să o asculți la grătar /video