Sarmale de post cu orez, ciuperci și soia: ingrediente
1/2 kg ciuperci crude
2 verze murate pentru foi
3 cepe mari
200 g orez
2 morcovi
500 g soia
200 g ulei
sare
piper
cimbru
mărar
pătrunjel
apă
Mod preparare
Pui pe foc o oală cu doi litri de apă, puțină sare și o lași până dă în clocot. Se adaugă soia și se lasă până se umflă, iar apoi se scurge de apă. Ciupercile și ceapa se toc mărunt, în timp ce morcovii se dau pe răzătoare. Se pune într-o cratiță uleiul la încins.
Apoi, în ulei, se pun mai întâi ciupercile, apoi, treptat, ceapa, morcovul, orezul, soia, sarea, cimbrul și piperul. La final, se toarnă o ceașca de apă. Se mai lasă un pic până se umflă și orezul puțin, iar când e gata se adaugă verdeața. Se ia de pe foc și se lasă la răcit, notează libertatea.ro. Apoi se iau frunzele de varză murată și începi să le umpli cu amestecul din cratiță.
Într-o oală se pune varză tocată, puțin ulei și se așază sarmalele una lângă cealaltă. Se reduce focul când acestea au început să fiarbă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- Avea mici afaceri de 20 de ani în România, dar a plecat în UK, cu toată familia. ”În HoReCa, erau cele mai mari și mai grele controale. Veneau la două săptămâni și nu plecau fără... ”
- Când se termină coșmarul de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan spune de ce lucrările durează foarte mult. ”Tot timpul așteptăm unii după alții”
- Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video
- Condiment folosit de Paște plin de pesticide
- Ursul a dat iama în gospodăria lui Adrian Năstase. Prima reacție a fostului premier / foto în articol
- De ce criptomonedele sunt „un mare nu”. Mitroi (analist de investiții): E eminamente speculativ. Creșterea vine doar din achiziția altcuiva
- Nicușor Dan: De ce nu e apă caldă în București / video