Data actualizării:
Data publicării:

Sarmale ardelenești pentru Crăciun. Rețeta cu care nu dai greș niciodată!

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Sarmale ardelenești pentru Crăciun. Rețeta cu care nu dai greș niciodată! Sarmalele ardelenești nu ar trebui să lipsească din meniul tău de Sărbători, dacă ești un adevărat iubitor al mâncării tradiționale. Iată rețeta care-ți poate îmbogăți masa de Crăciun.

INGREDIENTE

400 g carne tocată de porc
200 g carne tocată de vită
4 felii şunculiţă afumată
1 ceapă
1 lingura ulei
1 ceasca orez
200 ml suc de roşii
sare
piper proaspăt măcinat
câteva boabe de piper
mărar proaspăt sau uscat
cimbru (opţional)
1 cana zeamă de varză
14-15 foi varză murată
ardei iute sau boia de ardei

Cum se prepară

Sarmale ardelenești pentru Crăciun. Se amestecă toată carnea tocată, apoi se adaugă orezul şi ceapa călite în ulei, sucul de roşii, şunculiţa tăiată cubuleţe, sare şi piper. Pentru că varza murată este sărată, nu trebuie să se adauge prea multă sare.

Sarmale ardelenești pentru Crăciun. Varza murată se spală de câteva ori în apă rece şi se lasă la scurs. Se iau apoi câte două foi de varză şi se umplu cu compoziţia de carne, astfel încât să se obţină sarmale mari, care se servesc câte una la fiecare porţie, scrie retete.unica.ro.

Sarmale ardelenești pentru Crăciun. Se aşază într-un vas cu fundul mai gros, peste un strat de varză tocată. Se presară mărarul tocat, câteva rămurele de cimbru şi boabele de piper, apoi se toarnă zeamă de varză îndoită cu apă fierbinte cât să acopere sarmalele.

Sarmale ardelenești pentru Crăciun. Se pun la foc mjlociu, iar după primele clocote se reduce focul la minim şi se lasă să fiarbă aproximativ două ore. Se pot pune şi la cuptor o jumătate de oră. Se servesc fierbinţi cu ardei iute sau boia de ardei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel