Data publicării:

Sărituri în apă: Campionul olimpic britanic Chris Mears se retrage pentru a urma o carieră în muzică

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Primul campion olimpic al Marii Britanii la sărituri în apă, Chris Mears, medaliat cu aur la sărituri sincron de la trambulina de 3 metri alături de Jack Laugher, şi-a anunţat încheierea activităţii sportive pentru a urma o carieră în muzică, transmite Reuters.

Mears (26 ani), campion olimpic în 2016, la Rio de Janeiro, a făcut o pauză în ultimul an de la sportul care l-a consacrat.

Ce călătorie, a scris Mears pe Instagram, el fiind acum producător în domeniul muzical şi DJ. Drumul meu a fost cu siguranţă cu denivelări, dar pentru a reuşi să obţii ceva din nimic, e nevoie de muncă, de progres şi să nu renunţi, a mai spus el.

În 2009, Mears a primit cinci la sută şanse de supravieţuire după o ruptură de splină, care moment s-a dovedit a fi unul de cotitură în viaţa sa, iar trei ani mai târziu concura la Jocurile Olimpice de la Londra.

Mears şi Laugher au câştigat aurul la Jocurile Commonwealth, în 2018, în proba de sărituri sincron de la trambulina de 3 metri şi argintul la Europenele de la Glasgow, ultima lor competiţie împreună.

Laugher, 24 ani, sare acum alături de Dan Goodfellow, iar cei doi au cucerit argintul la Mondialele de luna trecută.

Mears, care a luat împreună cu Laugher bronzul la Mondialele din 2015 şi aurul la Europenele din 2016, a scos primul său single în 2015, piesa Mexico, şi intenţionează să scoată şi altele în colaborările pe care le va avea în lunile viitoare.

Acum muncesc full time în industria muzicii, a adăugat Chris Mears pe Instagram.

Am avut o carieră (în sărituri) plină de amintiri extraordinare, prietenii şi experienţe către care voi privi mereu cu nostalgie şi voi zâmbi. Am învăţat lecţii pe care le voi lua cu mine pentru restul vieţii, a concluzionat Mears.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel