Sarea din bucătărie se umezește? Nu te grăbi să o arunci: un produs din cămară te ajută să o salvezi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Recipientul în care păstrați sarea trebuie depozitat într-un loc uscat. Cu toate acestea, deseori, de dăm seama că această condiție nu este întotdeauna îndeplinită, iar aerul din dulapul în care păstrăm sarea este umed.

Ca urmare, sarea este compactată și își pierde fluiditatea.  Dacă se întâmplă acest lucru, atunci nu trebuie să aruncați imediat produsul în coșul de gunoi.

Puteți repara chiar și cea mai veche și pietrificată sare, dacă folosiți un singur truc. Mai exact, trebuie să utilizați un produs care absoarbe rapid excesul de umiditate și nu strica sarea.

Un produs atât de popular precum orezul face perfect față  acestei sarcini. Trebuie doar să puneți o lingură de orez  în sare.

Pune o minge din folie de aluminiu în mașina de spălat: îți salvează bugetul, iar hainele vor fi moi și curate

Excesul de apă va dispărea destul de repede și sarea nu va mai fi  ca o piatră. Se va transforma din nou într-un produs, pe care îl puteți folosi din nou în bucătărie.

Toarnă sare în toaletă: un truc eficient, testat de bunicile noastre, pe care instalatorii nu vor să-l afli

Ce se va întâmpla dacă torni  sare în toaletă? Oțetul, înălbitorul sau bicarbonatul de sodiu vor rămâne o amintire. Sarea este un produs există în fiecare casă și îl folosești zilnic în bucătărie.

Cu toții ne dorim o baie curată, fără multe costuri, folosind produse naturale și nu substanțe chimice care ar putea strica obiectele sanitare și ar putea fi dăunătoare sănătății noastre.

Pentru a avea o toaleta curată, fără pete de calcar, trebuie să folosim sare. Turnați aproximativ 100 grame de sare grunjoasă în toaletă și presărați-o și pe marginile toaletei. Lăsați-o să stea aproximativ trei ore și apoi spălați toaleta.

Cel mai bine ar fi să lăsați sarea să acționeze toată noaptea. În acest fel acțiunea de curățare va fi mai eficientă. În loc de sare poți folosi și bicarbonat de sodiu dacă preferi.

Îndepărtează petele de transpirație de pe haine cu trei remedii eficiente. Iată care sunt acestea 

Amestecă o mână de sare cu zeamă de lămâie. Vei economisi bani și vei avea rezultate mai bune decât cu produsele din supermarket.

Momentan, încearcă sarea și vei fi șocat cât de utilă poate fi pentru curățenia casei. Și partea cea mai bună este că sare face singură totul. Nu trebuie să faci nimic, doar să aștepți și să te bucuri de baia ta curată. 

Zece remedii pentru a calma înțepăturile de țânțari: poartă-le cu tine și vei fi ocolit de insectele enervante

Trebuie să turnați un pahar de sare în toaletă atunci când în casă sunt țevi vechi și din ele iese un miros neplăcut.

Se dovedește că clorura de sodiu funcționează ca un dezinfectant, absoarbe grăsimea, elimină umezeala și neutralizează mirosurile urâte.

Dacă vasul de toaletă este prea murdar și un miros urât iese din țevi, atunci o astfel de curățare ar trebui făcută în fiecare zi, timp de o săptămână. Apoi este suficient să turnați o lingură de sare în toaletă doar o singură dată pe lună.

Pune folie alimentară în congelator și vei scăpa de straturile de gheață: Încearcă și tu acest truc

Puteți turna sare și în scurgerea de la baie, când există în blocaj: pune un pumn de sare într-un vas cu apă clocotită, care se toarnă în canalizare.

Dar nu uita că sarea cu apă clocotită nu poate fi turnată în instalațiile de faianță și porțelan, deoarece astfel de instalații nu tolerează temperaturile ridicate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel