Sârbu, despre SR Stănescu: Situația degenerează. E problema PNL
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
ilie-sarbu
ilie-sarbu

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a criticat, joi, la RFI, "ieșirile" senatorului liberal Sorin Roșca Stănescu, țintite asupra social-democraților, apreciind că "lucrurile degenerează", iar problema aparține PNL-ului care trebuie să ia o decizie. "PSD-ul nu mai are nici un fel de dispoziţie de a trece cu vederea" astfel de ieşiri, a precizat ferm, senatorul social-democrat.

Amintind că în urmă cu câteva luni, s-a luat o decizie la nivelul USL-ului, că dacă unul dintre membrii săi devine critic la adresa Uniunii, dacă creează prejudicii de imagine, automat va fi exclus", Ilie Sârbu a continuat: "Nimeni nu s-a agăţat foarte tare de ea, ca la orice declaraţie, la orice ieşire publică, să avem o reacţie, dar acum lucrurile degenerează, adică zi de zi se creează o situaţie de conflict din partea aceluiaşi om, o dată pe legi, o dată pe comisii. O dată îşi dă demisia din comisie, după ce-şi dă seama că a creat comisia, că ea poate să lucreze, după aia spune "nu mai vrem să lucrăm, plecăm, n-avem nevoie de poziţia domnului Bârsan, nici de poziţia comisiei juridice, ne dăm demisia şi plecăm". Deci se întrevede, aş putea spune chiar că se vede cu ochiul liber că cineva creează mereu-mereu conflicte la adresa premierului, la adresa noastră, a liderului de grup, a tuturor, a partidului în ansamblu, a PSD-ului, care e acuzat mereu, aţi văzut, că are caii la căruţă, că de-acuma face, îi dă sfaturi şi lui Crin Antonescu ce ar trebui să facă", a mai araătat senatorul.

Sorin Roşca Stănescu, o problemă a PNL

Potrivit lui Ilie Sârbu, senatorul liberal are "obsesia serviciilor", însă având în vedere trecutul recunoscut al acestuia, Sorin Roșca Stănescu ar trebui să fie mai ponderat în declarații.  "Pe zona serviciilor, dânsul de când a venit în Parlament are această obsesie a serviciilor, să facă ordine în servicii, dânsul care a fost un informator, ştiţi bine, declarat, a recunoscut lucrul ăsta. Cred că pe zona asta ar trebui să aibă un volum mai redus atunci când se pronunţă, dar sigur, aici e problema PNL-ului, pe care trebuie să şi-o rezolve, iar PSD-ul nu mai are nici un fel de dispoziţie de a trece cu vederea ieşiri de genul ăsta!".

Ilie Sârbu precizează că "discuţia a fost clară, deschisă ieri (miercuri-n.r.) în USL. Domnul Crin Antonescu are astăzi o şedinţă cu unii colegi din ţară şi vor trebui să ia o decizie, care le aparţine, nu ne aparţine nouă".

Toți liberalii Comisiei Bârsan din Senat au demisionat, marți, în frunte cu senatorul Sorin Roșca Stănescu, care a fost și inițiatorul acestei comisii. Ei au afirmat că prin acest gest protestează faţă de încercarea majorităţii PSD din Comisie de a muşamaliza încălcarea imunităţii diplomatice a magistratului român la CEDO.

Miercuri, la finalul ședinței USL, liderul PNL, Crin Antonescu a apreciat că SRS a avut afirmaţii excesive, însă nu crede că există elemente pentru care să fie acuzat de ducerea unei campanii împotriva PSD sau a lui Victor Ponta.

Referitor la aceeași situație, premierul Victor Ponta a spus miercuri că în cadrul Uniunii există "o problemă serioasă" care îl priveşte pe senatorul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel