Data publicării:

Sărbătoarea Sfântului Spiridon. La ce oră începe slujba, condiții pentru credincioși

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sărbătoarea hramului Catedralei Mitropolitane "Sf. Spiridon Nou" - Paraclis patriarhal începe vineri după-amiază, slujbele urmând a se oficia cu respectarea regulilor de distanţare socială şi protecţie sanitară.

Program vineri și sâmbătă

Vineri, de la ora 17,00, vor fi oficiate Privegherea, cu slujba vecerniei, litiei şi utreniei, iar sâmbătă, începând de la ora 9,00, episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul va oficia Sfânta Liturghie. Potrivit Agenţiei de Ştiri Basilica a Patriarhiei Române, racla cu moaştele Sf. Ierarh Spiridon va fi scoasă în procesiune din biserică şi aşezată în baldachinul din curte vineri, la ora 16,45, şi sâmbătă, de hram, începând de la ora 7,00, scrie Agerpres.

În ambele zile, racla va fi reaşezată în biserică la ora 22,30, pentru a respecta restricţiile de circulaţie impuse după ora 23,00.

"Vor fi date tichete de acces"

"Atât în interior, cât şi în afară, slujba va fi ascultată în cele mai bune condiţii. Numărul de participanţi în biserică va fi limitat, pentru a se menţine distanţa obligatorie. Vor fi date tichete de acces în ordinea venirii. În acelaşi timp, ne-am pregătit şi în afară, unde vom avea un ecran pe care slujba va putea fi văzută de către participanţii care vor sta afară, respectând, de asemenea, distanţa cerută de lege", a precizat părintele Ionuţ Corduneanu, Vicar administrativ patriarhal şi slujitor al Catedralei Mitropolitane "Sf. Spiridon Nou".

Catedrala Mitropolitană "Sf. Spiridon Nou" - Paraclis patriarhal îl mai are ocrotitor şi pe Sf. Ierarh Visarion, Episcopul Larisei, pomenit de Biserica Ortodoxă în data de 15 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel