Sărbătoarea Sfântului Ioan Gură de Aur, la Catedrala Mântuirii Neamului
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Racla cu moaștele Sfântului a fost așezată în pridvorul bisericii  Foto: basilica.ro
Racla cu moaștele Sfântului a fost așezată în pridvorul bisericii Foto: basilica.ro
La Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamuluia început, joi, Sărbătoarea Sfântului Ioan Gură de Aur, unul dintre hramurile lăcaşului de cult.

Racla cu moaștele Sfântului a fost așezată în pridvorul bisericii, pentru închinarea credincioşilor, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului are hramurile Învierea Domnului, Maica Domnului Prodromiţa şi Sfântul Ioan Gură de Aur pomenit anual în 13 noiembrie.

Cu ocazia hramului, în după-amiaza zilei de 12 noiembrie, de la ora 17:00, va fi oficiată Slujba Privegherii, potrivit basilica.ro.

Vineri, ziua de hram va începe la ora 08:30, cu sfințirea apei (Agheasma mică) și va continua cu Ceasurile și Acatistul Sf. Ier. Gură de Aur. Liturghia va începe la ora 10:00.

Seara se va încheia cu slujba Sfântului Maslu, de la ora 18:00.

Fragmentul din moaștele Sf. Ier. Ioan Gură de Aur a fost dăruit în octombrie 1997 Patriarhului Teoctist, pentru viitoarea Catedrală a Mântuirii Neamului, de către Cardinalul de Florența Silvano Piovanelli, într-o vizită premergătoare venirii Papei Ioan Paul al II-lea în România.

Timp de un deceniu, moaștele au fost păstrate în Paraclisul Sf. Gheorghe al Reședinței Patriarhale. În 2007, la 1600 de ani de la trecerea în veșnicie a sfântului, au fost duse în procesiune solemnă și așezate pentru mai multă vreme în Biserica Sf. Ecaterina a Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” din București.

Moaștele au ajuns la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului în octombrie 2011, odată cu sfințirea acestui locaș de închinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel