Data actualizării:
Data publicării:

Sărbătoarea cărţii a început la Gaudeamus

Autor: Magdalena Popa Buluc | Categorie: Cultura
WhatsApp

Alegeri prezidentiale 2024

Povestea unui preşedinte demn: Emil Constantinescu, la Editura RAO

Veți putea răsfoi cele mai atractive titluri ale sezonului, dar și volume clasice, de specialitate sau destinate copiilor, toate într-o formă grafică deosebită. Oferte promoționale pentru toți iubitorii de carte, pachete cu prețuri speciale, lansări ale unor volume inedite, întâlniri cu autori români, autografe, toate acestea și multe alte surprize vă vor întâmpina la standul Editurii RAO.

Printre surprize se numără volumul Prețul demnității. O istorie altfel, de Laura Ganea, care cuprinde dezvăluirile fostului președinte Emil Constantinescu.

Prețul demnității. O istorie altfel, de Laura Ganea, ora 18.00

La 20 de ani de la alegerile prezidențiale din 1996, castigate de domnul Emil Constantinescu, Laura Ganea spune povestea unui om care a schimbat România. Nu fără să plătească un preț. O poveste adevărată.

Laura Ganea, un fost jurnalist care a lucrat în echipa președintelui, dezvăluie culisele celor patru ani care au schimbat România. Povestea, spusă așa cum nu s-a mai spus, are sute de personaje și capătă, pe alocuri, accentele unui thriller politic.În seara de 17 noiembrie 1996, România ajungea din nou pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume. Trecuseră șapte ani de la răsturnarea dictaturii ceaușiste și execuția cuplului prezidențial, șapte ani în care admirația față de țara latină din Est se transformase în dezgustul produs de lovitura de stat neocomunistă și mineriade, de o politică duplicitară și păgubitoare. Cum să salvezi o țară de la faliment? Cum să o schimbi din temelii? Cum să faci față numeroaselor tentative de răsturnare de la putere puse la cale de forțe conservatoare provenite din vechile structuri de represiune? Cum să gestionezi un val uriaș de crize, de toate felurile și din toate părțile? Cum să așezi România pe harta democrațiilor din blocul nord-atlantic și Uniunea Europeană? Prețul demnității povestește cum a reușit Emil Constantinescu să facă față acestor provocări și cât l-au costat. Președintele ales în seara de 17 noiembrie 1996 a plătit prețul politic și a răspuns cu prețul tăcerii. După 20 de ani, adunând mărturii, Laura Ganea poate povesti.

“Cei care vor avea curiozitatea şi tenacitatea de a citi această carte vor şti mai devreme ceea ce alţii vor afla mai târziu”, scrie Emil Constantinescu.

Nu rataţi întâlnirea cu autoarea!

Volumul ca fi lansat joi, 17 noiembrie, la ora 18.00.

Invitați: președintele Emil Constantinescu, Cornel Nistorescu, Radu Călin Cristea, Ioan Bogdan Lefer

Extrem de interesantă se anunţă şi ediția limitată, numerotată și semnată a a celei mai vândute cărți a unui autor român din ultimii 20 de ani, Biblia pierdută, de Igor Bergler. Doar la Gaudeamus 2016, puteți găsi unul din cele 1.000 de exemplare numerotate și semnate de autor. Romanul lui Igor Bergler, Biblia pierdută, a stabilit şi doborât record după record: peste 82 000 de exemplare vândute, record de prevânzare ‒ cel mai mare din istoria României, peste 10 000 de exemplare, record de vânzare în primul weekend la apariţia în librării ‒ 3 200 de exemplare, cea mai vândută carte la cea de-a 22-a ediţie a Târgului Internațional Gaudeamus ‒ cel mai mare târg al României, cu peste 1 600 de exemplare vândute, aleasă „cea mai râvnită carte“ de către cei 125 000 de vizitatori ai târgului. Volumul este o adevărată odisee culturală care îmbină desăvârşit momente de umor fin, episoade de suspans autentic, mesaje ascunse şi coduri secrete minuţios  construite, o carte care captivează de la prima propoziţie şi oferă o experienţă literară de neegalat.

Iată calendarul evenimentelor:

JOI, 17 NOIEMBRIE

Invazia spionilor, de Adrian Eugen Cristea, Marius Marinescu, Mihai Mitran, ora 17.00.

Veți putea trage cu ochiul în culisele vieţii politice din România anilor interbelici și veți fi martorii unei lumi în care agenții sovietici deveneau conducători ai Partidului Comunist Român.

Nu ratați întâlnirea cu autorii!

Invitați: Nicolae Ceaușescu – nepotul lui Nicolae Ceaușescu, Florea Dumitrescu ‒ fost guvernator al BNR, colonel Mihai Bartoș ‒ constructorul Casei Poporului, general Dragoș Simionescu ‒ fost aghiotant al lui Nicolae Ceaușescu, Codrin Ștefănescu, Val Vâlcu ‒  DC News, Cristian Levan ‒ Ring, Daniel Ionașcu ‒ avocat, Ilie Marinescu ‒ psiholog, Dan Falcan ‒ istoric, Dinu Săraru ‒ scriitor, Ștefan Mitroi ‒ scriitor, Florian Bichir – istoric și jurnalist, Laura Nicolau.

Spuse cu năduf, de Stan Petrescu, vineri, 18 noiembrie, ora 16.00

Un manifest politic puternic și plin de vervă. Scrisă critic, fără ocolişuri, cartea se poate încadra cu uşurinţă într-un manifest politic în genul J’accuse pe plaiuri mioritice.

Nu ratați întâlnirea cu autorul!

Invitați: Nicolae Rotaru – scriitor, Ion Petrescu – scriitor și jurnalist, Doru Glăvan – președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști

Rebel, Eugen Mihăescu, ora 17.00

Experiența emigrării sau cum ajunge un membru de onoare al Academiei Române să fie colaborator la The New York Times.

Nu ratați întâlnirea cu autorul!

Invitat: Sorin Roșca Stănescu

Efectul migrației asupra securității României și a Europei, de Anghel Andreescu, Dan Andreescu, Dan Bardaș, ora 18.00

Volumul trage un semnal de alarmă și aduce în prim-plan o previziune dezastruoasă: în ritmul actual al migrației românilor peste hotare, până în anul 2035, românii vor fi minoritari în propria lor țară. Lucrarea apărută sub egida Academiei Oamenilor de Știință tratează fenomenul migrației în România și Europa, dar și impactul tragic asupra societății. Datele recente despre migrație demostrează că Siria și România se află pe primele locuri în lume privind emigrarea propriilor cetățeni, ceea ce presupune o scădere dramatică a populației acestor state, cu toate urmările nefaste care se întrevăd. Până în anul 2035, populația României va scădea drastic la aproape 13-14 000 000 de locuitori, românii ajungând astfel minoritari în... România. Anghel Andreescu este chestor român de poliție în rezervă și a îndeplinit funcția de secretar de stat, șeful Departamentului Ordine și Siguranță Publică din Ministerul Administrației și Internelor (când i s-a acordat gradul profesional de chestor general de poliție ‒ cel mai înalt grad din ierarhia Poliției Române, echivalent cu cel militar de general cu 4 stele) și director al Serviciului de Protecție și Pază și pe cea de comandant al Jandarmeriei Române

Nu rataţi întâlnirea cu Anghel Andreescu!


Trei femei, de Stelian Țurlea, ora 19.00

Un roman impresionant. Trei femei, trei generații ‒ bunica, mama și fiica. Ele își spun pe rând povestea, lecția de viață, fiecare dintre ele purtând pe umeri povara trecutului celei dinainte.

Destinul lor acoperă perioada postbelică și de instaurare a comunismului, până după revoluția din 1989 și anii recenți.

Nu ratați întâlnirea cu autorul!

Invitat: Radu F. Constantinescu

SÂMBĂTĂ, 19 NOIEMBRIE

Softul G, Flaviu Predescu, sâmbătă, 19 noiembrie, ora 12.00

Iubirea și puterea nu mai sunt ale noastre. Sunt doar ale lor. O parabolă care te lasă fără cuvinte.

Nu ratați întâlnirea cu autorul!

Invitat: Daniel Cristea Enache

Bijuteriile Kabbalah și Lumina Lor, de Thea O. Haimovitz, ora 13.00

Despre Kabbalah se spun multe, iar acum aveți ocazia de a cunoaște câteva dintre tainele acestei științe străvechi prin intermediul unei cărți inedite. Veți afla poveștile unor personalități cu gândire de factură kabbalistă, precum Giordano Bruno și Pico della Mirandola, dar și istorii ascunse, unele uitate, altele nescrise până acum.

Veți descoperi, de pildă, povestea moștenirii fabuloase a lui Jaques Elias sau cum dăruirea de sine – o caracteristică a influenței pozitive a filosofiei Kabbalah – a marcat destinul regelui Carol I. Paginile acestui volum vă vor dezvălui cum se naște o bijuterie personalizată semnată de Thea O. Haimovitz. Care sunt ingredientele care alcătuiesc rețeta succesului unei astfel de piese? Veți afla chiar de la cei care le poartă, prietenii Theei O. Haimovitz. Cartea beneficiază de o prezentare grafică de excepție grație imaginilor de arhivă oferite cu amabilitate de Muzeul de Istorie al Municipiului București și fotografiilor semnate de Rolf Vescan, Vlad Munteanu sau Daniel Costache.

Nu ratați întâlnirea cu autoarea!

Brâncuși. Prinț al formei pure, de Ana Calina Garaș, ora 15.00

O carte emoționantă despre viața și opera lui Constantin Brâncuși.

“Copil fiind, am visat totdeauna că aş fi vrut să zbor printre arbori, spre ceruri. Iubesc tot ce se înalţă!” (Constantin Brâncuşi)

Nu ratați întâlnirea cu autoarea!

Invitați: Nicolae Georgescu – critic literar și istoric, specialist în opera lui Mihai Eminescu, Lucian Gruia – prozator și poet, specialist în opera lui Constantin Brâncuși, Ion Lazu – prozator și poet, Eliza Roha – prozatoare și poetă, Mihai Antonescu – prozator și pot, Emil Lungeanu – critic literar, prozator și poet, Aurelian Goci – critic literar, Florentin Popescu – poet, eseist și monograf.

 

Editura Minerva şi cărţile leaderilor

Sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 15.00, lansarea cărții Călătorii în centrul gândirii – consemnate de Tudor Artenie ne oferă ocazia întâlnirii cu autorul, cunoscutul și apreciatul Prof. Dr. neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea. Este o carte-interviu în care medicul, dar și omul se dezvăluie. Aflăm despre copilărie, școală și facultate, despre valorile în care a fost educat.  Este dezbătută situația  neurochirurgiei  românești,  din perioada comunistă până astăzi, precum și cea a sistemului de sănătate. Un loc aparte îl ocupă, în carte, poveștile despre viață, suferință și vindecare spuse de pacienți. În final, găsim articole de opinie, de analiză politică și socială, iar alte câteva texte reflectă pasiunea profesorului pentru istorie.

Vineri, 18 noiembrie 2016, de la ora 15.00, Editura Minerva vă invită la evenimentul de lansare a cărții Leadership rezonant, de , cu o prefață de Daniel Goleman.

Leadership rezonant. Reînnoiește-te și conectează-te cu ceilalți prin conștientizare, speranță și compasiune este o carte necesară oricărui manager, care aduce laolaltă lecțiile învățate de autorii Richard Boyatzis şi Annie McKee pe liniile de front ale întreprinderilor şi organizaţiilor mari şi mici din întreaga lume, de la şcolile din Africa de Sud la consiliile de administraţie ale centrelor globale de comerţ. 

„Aşa cum arată autorii, cei mai buni lideri nu sunt doar ei înşişi extrem de motivaţi, ci şi foarte capabili să transmită cumva acea pozitivitate, declanşând şi mobilizând atitudini pozitive celor din jurul lor. Dar leadershipul eficient merge mai departe de imaginea unei singure stele care presară praf magic peste ceilalți. Adevăraţii lideri ştiu că, la rândul lor, sunt şi ei conduşi – leadershipul funcţionează ca o stradă cu două sensuri. Orice lider trebuie să asculte şi să se pună de acord cu ceilalţi atunci când trebuie să ridice semnale, astfel ca toţi cei implicaţi să ţină pasul de-a lungul întregului drum. [...] Dacă avem nevoie de ceva de la liderii de azi, avem nevoie de mai mult leadership de tip rezonant.“ scrie Daniel Goleman 

Richard Boyatzis este autor și profesor în Departamentul de Comportament Organizațional la Școala de Management Weatherhead. Este unul dintre experții internaționali cei mai apreciați în dezvoltare organizațională și inteligență emoțională. 

Annie McKee este co-președintă a Telos Leadership Institute și predă la Universitatea din Pennsylvania, Graduate School of Education

Daniel Goleman este autor, psiholog și jurnalist pe teme științifice. Cartea sa, Inteligența emoțională, a fost best-seller un an și jumătate pe lista ziarului The New York Times. De asemenea, a fost best seller în multe țări, inclusiv România, fiind tipărită în 40 de limbi.  

Prezintă cartea: Adelina Maria, Director de Program Fundația Leader, traducătoarea Teodora Zaharia-Tomeș și editorul.

Tot vineri, 18 noiembrie 2016, la ora 19.15, sunteţi invitaţi la evenimentul de lansare a cărții Corporatist de România, de Irina Doltu.

Corporatist de România este scrisă într-un ritm alert, fără ocolișuri. Cartea pune în pagină povești pe care este mai mult decât posibil ca angajații corporațiilor din România să le fi trăit la rândul lor.

Irina Doltu ni se adresează în cunoștință de cauză, de multe ori cu umor, făcându-ne părtași la traiectul său profesional. Trăind și lucrând într-o lume aparte, depășind obstacolele vieții și ale carierei, autoarea ne convinge, la final, că este o persoană împlinită și optimistă. 

„Corporațiile reprezintă o lume aparte, de care te poți lăsa îndoctrinat și la care îți poți recunoaște apartenența sau, din contră, o lume cu care realizezi că nu ai nimic de a face și preferi să-ți urmezi drumul pe cont propriu. Și ca în orice lume, și aici putem vorbi despre tradiții și obiceiuri, modă și cultură lingvistică. Corporațiile reprezintă tărâmul stereotipurilor în care se promovează mediocrul și lucrul pe bandă, iar tot ceea ce înseamnă «altfel» este blamat. Există reguli la orice pas și orice deraiere poate fi taxată, mergându-se pe principiul că nimeni nu este de neînlocuit, iar la ușă mai așteaptă trei care să-ți ia locul, dornici să se afirme și să urce celebra scară ierarhică”, scrie autoarea. 

Irina Doltu este scriitoare şi face o muncă susţinută de voluntariat. Afirmă despre sine: „Sunt acea persoană hotărâtă să iasă din rutina care ne amenință viața de zi cu zi și să se rupă de stereotipurile societății în care trăim. Sunt acea persoană care a obosit doar să-și dorească dar să nu facă nimic în privința asta pentru că așa este mai comod. Dacă prin poveștile și trăirile mele, prin opiniile constructive sau părerile mai puțin pertinente pe care le transmit reușesc să vă ofer un scurt răgaz într-o zi nebună, un moment de destindere sau poate de amuzament, atunci voi fi mai mult decât fericită că această carte și-a îndeplinit menirea.“

Prezintă cartea: Adrian Vasilescu, Alin Teodorescu, Irina Doltu și editorul

Editurile  Aramis  și  Minerva vor întâmpina în fiecare zi cititorii cu peste 500 de titluri, dintre care peste 100 de noutăți, cu reduceri de 25-70% și prețuri speciale de 2, 3 și 5 lei.  Iată câteva dintre noutățile pregătite cu această ocazie: 

Pentru Crăciunul meu de basm (carte de colorat) înarmați-vă cu creioane colorate și creați-vă propriul basm de Sărbători! Cele 47 de planșe tematice cuprinse în această carte le vor oferi micilor iubitori de culoare nenumărate ore de inspirație și bucurie artistică.    

Cartea Crăciun fericit este un cadou inedit. Haideți la joacă! Confecționați-vă propriile jucării: brăduți de Crăciun, reni, oameni de zăpadă, un Moș Crăciun… toate din hârtie! Ușor și distractiv de făcut! Găsiți în interior 93 de figurine detașabile, 5 modele Origami și 9 hârtii glacé.  

În colecția Bunica ne citește povești, care îi introduce pe cei mici în lumea minunată a poveștilor clasice, descoperiţi Crăiasa zăpezii. Având ilustrații atrăgătoare, cartea este scrisă într-un mod simplu și pe înțelesul celor mici.  Copiii,  părinții  și  bunicii  vor  iubi  această  colecție  care  le  dezvoltă  micuților  imaginația  și creativitatea.

Cartea Cele mai  frumoase 365 de povești este o antologie pentru micii cititori și, deopotrivă, pentru părinți și bunici – cei care le vor citi primele pagini și le vor desluși tâlcul minunatelor povești. Toate textele sunt însoțite de ilustrații măiestrit realizate, o experiență vizuală completă.    

În colecția Cartea copiilor isteți am pregătit Chemarea străbunilor, de Jack London, Aventurile lui Tom Sawyer, de Mark Twain, Oliver Twist, de Charles Dickens, Heidi, de Johanna Spyri și Bătrânul și marea, de Ernest Hemingway.

Animale de pradă. Miile  de  ani  de  selecție  naturală  au  făcut  ca  multe  dintre  speciile  de  animale  să  fie  din  ce  în  ce  mai competitive și mai adaptate la mediul în care viețuiesc. Astfel, abilitatea de a fugi, de a înota sau de a zbura cu repeziciune devine vitală atât pentru prădător, cât și, mai ales, pentru prada acestuia. 

Animale migratoare. Forțate de nevoia de a-și căuta hrana, de a-și găsi locul potrivit pentru reproducere sau nevoite fiind să-și găsească condiții climatice favorabile lor, multe dintre animale se află într-o migrație continuă. În funcție de obiceiurile și de comportamentele diverselor specii, deplasările acoperă fie distanțe foarte mari, fie trasee scurte.    

Pinocchio – benzi desenate. Sunteți pasionați de benzile desenate? Descoperiţi adaptarea ilustrată a uneia dintre cele mai frumoase povestiri, pe care orice copil trebuie să o citească: Pinocchio, un roman clasic al literaturii pentru copii. Aventurile captivante ale îndărătnicei păpuși de lemn, marioneta care a prins viață, sunt acum mai amuzante ca oricând. Ilustrațiile haioase și distractive vă poartă printr-o serie de întâmplări înainte ca Pinocchio să devină cuminte și să se transforme într-un băiețel adevărat. Ingenioasele benzi desenate vă vor fermeca.

Editura Aramis este marea câștigătoare a licitațiilor organizate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice 2014-2016 la manuale școlare. 20 de manuale pentru premianți! 9 – destinate clasei a IV-a.  

Pentru copiii  noștri,  elevi  în  clasa a  IV-a, am pregătit  caiete școlare  concepute după noul  model  de proiectare curriculară, centrat pe competenţe. Abordarea integrată a domeniilor a permis autorilor să creeze un  demers  didactic  personalizat,  orientat  spre  achiziţiile  de  cunoaştere  şi  de  comportament  specifice elevilor din ciclul primar. Astfel, vă oferim: Geografie, de Cleopatra Mihăilescu și Tudora Pițilă, Istorie, de Cleopatra Mihăilescu și Tudora Pițilă, Istorie, de Alina Perțea și Doina Burtea, Matematică, de Tudora PițilăCleopatra Mihăilescu  și  Camelia  ComanMatematică,  de Rodica  Chiran  și  Mihaela-Ada Radu, Științe ale naturii, de Tudora Pițilă și Cleopatra Mihăilescu, Științe ale naturii, de Dumitra Radu și Mihaela-Ada Radu.                                                  

Împreună cu enciclopediile și dicționarele, atlasele sunt dintre cele mai importante tipuri de lucrări care trebuie să existe în fiecare bibliotecă. Elevii din clasa a IV-a intră pentru prima dată în contact cu studiul geografiei și al istoriei. Atlasele îi vor ajuta în cele mai frumoase călătorii posibile, fie că este vorba de spațiu, fie că este vorba de timp. Sunt propuse:

Atlas de istorie pentru clasa a IV-a, de Doina Burtea și Alina Perțea, și Atlas de geografie a României pentru clasa a IV-a, de Manuela Popescu.                                                  

Pentru toți cei care vor să-și consolideze cunoștințele de limba și literatura română și să își pregătească primele  examene  școlare  importante,  editura  Aramis  se  prezintă  cu:  Limba  română.  Ortografie  și punctuație, de Petru Bucurenciu și Olivia Trifan, Evaluare națională. Limba și literatura română – clasa a VIII-a, de Petru Bucurenciu, Exersarea competențelor de comunicare prin lectură. Fișe de lucru pentru clasele V-VIII, de Petru Bucurenciu.  

 Marcela Peneș  este  un nume emblematic al școlii  românești. Cu bucurie, editura Minerva anunță, la Gaudeamus 2016, publicarea cărții Marcela Peneș. Personalitate luminoasă a învățământului românesc, de Ileana (Yang Ling) Hogea-Velișcu.  O  lecție  despre  dragoste,  despre  un  dascăl  identificat  cu menirea sa, care prin activitatea de la catedră, prin scris și prin impresionanta activitate editorială și-a dedicat existența educației. „Răsplină de alesul ei spirit – al cărturarului de elită, al trudnicului ostenitor în a face bine și lumină în juru-i precum și al șirului de clipe mărunte trăite în adolescență, lăudând-o pe Marcela, îi duc mai departe amintirea prin viață.“

 

Curtea Veche şi Cărţile Regale

Curtea Veche Publishing are deosebita plăcere de a vă invita la o triplă lansare de carte dedicată Casei Regale a României, ce va avea loc în prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Radu al României.

Miercuri, 16 noiembrie, la ora 18.00, vor fi prezentate volumele Ana Regina. Acasă pentru totdeauna de Alexandru Muraru, Mihai I al României, un volum pentru tineri semnat de Adrian Cioroianu şi Mihaela Simina, şi Calendarul Regal 2017, o colectie de fotografii ce îl surprinde pe Majestatea Sa Mihai I al României în diverse perioade ale vieţii.

În cadrul evenimentului, vor participa Alexandru Muraru (autor) si Nicolae Drăguşin (lector universitar in cadrul Universitatii Crestine “Dimitrie Cantemir”). Oficiile de gazda vor fi făcute de doamna Iren Arsene Máté, directorul general Curtea Veche Publishing.

Vineri, 18 noiembrie între orele 16.30 - 17.00: Lansare de carte Evreul înainte și după Hristos de Ana Bărbulescu. Volum apărut cu sprijinul Institutului Elie Wiesel Vor  participa:  Ana  Bărbulescu,  Andrei  Cornea, profesor  universitar,  Alexandru Florian (directorul Institutului Elie Wiesel) Oficii de gazdă: Cătălin Strat redactor-șef Curtea Veche Publishing

 17.30 - 18.30 – Lansarea colecției de cărți poștale Pe urmele sașilor. 45 de cărți poștale - fotografii de Barna Nèmethi. Cu aceasta ocazie, va avea loc şi lansarea în premieră la București a volumelor Criț. Istoria, poveștile și viața unui sat de sași și Povestea sașilor din Transilvania. Spusă chiar de ei de Ruxandra Hurezean (Editura Școala Ardeleană). Ambele proiecte au fost realizate cu sprijinul Fundației Mihael Schmidt. Vor  participa:  Ruxandra  Hurezean  (autoare),  Barna  Némethi  (fotograf),  Uwe  Koch  (Seful secţiei  de  cultură,  educaţie  şi  probleme  ale  minorităţii  germane  din  cadrul  Ambasadei Germaniei), Mirel Bănică(Fundația Calea Victoriei).

18.30 - 19.00 - A doua zi după moartea cailor. Teatru de Diana Turconi. Vor participa: Diana Turconi (autoare), Teodor Baconschi, diplomat și scriitor, Dan Cristea (scriitor și critic literar)

11.00  –  12.00   Dalnic.  Istorii  nespuse  din  satul  lui  DojaReporteri  în Secuime.

Vor participa: Brîndușa Armanca,  Marius Cosmeanu, Mona Dîrțu, Ruxandra Hurezean, T.Koós Imola, Liviu Iolu, Andreea Pora (autori)

  12.00 - 12.30: Supă de încălzit inima de Mihaela Bilic

  14.00 – 14.30 Povești cu gust de Mircea Radu.

 Vor participa: Mircea Radu (autor), Andreea Marin (jurnalist) 

17:00- 17:30 #24centimetri de Adi Hădean. Vor participa: Adi Hădea, Andreea Esca (jurnalist), Nicolai Tand (chef)

18.00- 18.30 – Lansare de carte & lectură din Luarea Ismailului de Mihail Șișkin Vor  participa:  Antoaneta  Olteanu ,  Bogdan  Tănase, Dan Rădulescu

12.00 – 12.30 - Lansare de carte Geanina Staicu-Avram (Jamila’s Cuisine)

Vor  participa:  Geanina  Staicu-Avram,  Tily  Niculae,  Teodora Rogobete (Teo’s Kitchen)

13.00 – 13.30 - Fernando Vallejo - dublă lansare: Și vom merge toți în infern și Sfânta Fecioară a ucigașilor plătiți.

 Vor participa: Mariana Sipoș, Horia Barna


14.00  –  14.30  –  Fluturele  gladiator.  Teatru  politic,  queer  &  feminist  pe scena româneasă de Cristina Modreanu şi Dan Perjovschi Vor  participa:  Cristina  Modreanu,  Gianina  Cărbunariu,  Nicoleta  Lefter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel