Sarah Thomas, supraviețuitoare a cancerului, prima persoană care a traversat înot Canalul Mânecii de patru ori, fără oprire
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
O femeie, care a supraviețuit cancerului, a devenit prima persoană care a traversat înot Canalul Mânecii de patru ori, fără oprire, potrivit BBC.

Sarah Thomas, în vârstă de 37 de ani, din Colorado, SUA, a început provocarea în primele ore ale duminicii și a terminat după mai mult de 54 de ore, fără oprire. Sarah Thomas a reuşit această performanţă record la doar un an după ce a încheiat tratamentul pentru cancer mamar. Aceasta a dedicat recordul său 'tuturor supraviețuitorilor de cancer'. Primele sale cuvinte după finalizarea maratonului record au fost când a ajuns la Dover: 'Nu pot să cred că am făcut-o. Sunt foarte amorțită. Erau foarte mulți oameni pe plajă dornici să mă întâlnească, au fost foarte primitori și drăguți cu mine. Sunt uluită, dar și destul de obosită. Îmi pierd vocea din cauza apei sărate, a spus înotătoarea într-un interviu acordat BBC.

Distanța maratonului trebuia să fie de aproximativ 128 de kilometri, dar din cauza valurilor puternice, Sarah Thomas a ajuns să înoate aproximativ 210 kilometri. Mama femeii, Becky Baxter, a declarat pentru BBC Radio 4: 'Am fost într-o mare parte din călătoriile ei. Aceasta a fost de departe cea mai înfricoșătoare." Ea a spus că fiica ei este o 'ciudată a naturii', dar a avut 'foarte multe probleme cu durerile de stomac' în această călătorie. 

Anul trecut, Sarah Thomas a făcut tratament pentru cancerul de sân, iar echipa ei de sprijin a spus că aceasta 'a folosit înotul ca un mijloc de a trece peste perioada dificilă prin care a trecut'. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel