Şapte militari de la Baza Kogălniceanu, reţinuţi pentru furt de combustibil
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Şapte militari de la Baza Kogălniceanu, reţinuţi pentru furt de combustibil / Foto: Pixabay
Şapte militari de la Baza Kogălniceanu, reţinuţi pentru furt de combustibil / Foto: Pixabay
Şapte militari de la Baza Kogălniceanu au fost reţinuţi pentru furt de combustibil.

Şapte militari de la Baza Mihail Kogălniceanu şi un civil au fost reţinuţi de procurorii militari, sub acuzaţia că au furat din unitatea militară şapte tone de combustibil - motorină şi kerosen, transmite Parchetul Militar, potrivit Agerpres.

"La data de 15.11.2022, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus reţinerea a 7 militari şi a unui civil cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat prevăzute de art.229 alin.l lit.b) şi alin. 3 lit.a) Cod penal cu aplic. art. 35 alin.l Cod penal. Militarii fac parte din cadrul Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa şi au sustras, în mod repetat, în cursul anului 2022, combustibil aparţinând unităţii militare, kerosen şi motorină, în cantitate totală de aproximativ 7 tone, valorificat sau folosit ulterior în interes personal", susţine Parchetul Militar într-un comunicat de presă.

A doua anchetă care vizează furtul de combustibil de la Baza Kogălniceanu



Cei şapte militari şi civilul implicaţi în acest caz vor fi prezentaţi în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Aceasta este a doua anchetă a procurorilor care vizează furtul de combustibil de la Baza Kogălniceanu.

Astfel, în noiembrie 2021, DIICOT a efectuat percheziţii într-o cauză vizând destructurarea unei grupări care fura motorină din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa.

Procurorii susţineau că membrii acestei grupări au sustras diverse cantităţi de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unităţii militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, prejudiciul reclamat de guvernul federal al SUA fiind de 2 milioane de dolari. 

Celebra Divizie 101 aeropurtată a SUA se antrenează pentru război cu Rusia în România. "Suntem gata să apărăm fiecare centimetru de sol NATO" 

Canalul de televiziune american CBC a relatat despre desfășurarea Diviziei 101 Aeropurtate a SUA în România. Aproximativ 4.700 de mii de militari s-au mutat din Kentucky în Europa. Comandantul uneia dintre brigăzi, Edwin Matthydes, a spus că unitatea sa este mai aproape de Ucraina decât orice alte forțe americane și monitorizează îndeaproape acțiunile Rusiei.

Divizia 101 Aeropurtată a Armatei SUA a fost desfășurată în Europa pentru prima dată în aproape 80 de ani, pe fondul tensiunilor crescânde dintre Rusia și NATO. Unitatea de infanterie ușoară, supranumită "Screaming Eagles", este pregătită să se desfășoare pe orice câmp de luptă din lume în câteva ore, gata de luptă.

CBS News s-a alăturat comandantului adjunct al diviziei, generalul John Lubas, și colonelului Edwin Matthaidess, comandantul echipei de luptă a Brigăzii a 2-a, cu un elicopter Black Hawk pentru o călătorie de o oră până la marginea teritoriului NATO - la doar aproximativ trei mile de la granița României cu Ucraina.

Războiul din Ucraina, atât de aproape de teritoriul NATO din România, este motivul pentru care a fost trimisă una dintre cele mai importante divizii de asalt aerian din America, cu niște echipamente grele.

"Suntem gata să apărăm fiecare centimetru de sol NATO", a declarat Lubas pentru CBS News. "Aducem un aport unic prin capacitatea noastră de asalt aerian... Suntem o forță de infanterie ușoară, dar, din nou, aducem această mobilitate cu noi, pentru avioanele noastre și atacurile aeriene", a mai spus el. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel