Şapte maşini incendiate în Bucureşti. Suspectul ar fi un copil
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Un copil este principalul suspect în două cazuri de incendiere. Acesta este bănuit că ar fi incendiat şapte autoturisme de pe două străzi diferite. 

Șapte mașini au fost incendiate în două incidente separate din București. Mașinile erau parcate pe două străzi diferite, iar suspectul este un copil. Incidentele au avut loc miercuri, în București. În jurul orei 8.40, prin apel 112, a fost sesizat un incendiu care se manifesta la un autoturism. Ulterior, focul s-a extins la alte mașini parcate, care au suferit distrugeri.

În apropiere, pe o stradă adiacentă, a fost găsit un alt autoturism cuprins de flăcări. Ulterior, incendiul a afectat și alte mașini parcate.

Șapte mașini au fost afectate de flăcări. Pompierii au stins focul și au stabilit că incendiile au fost provocate.

La fața locului s-au deplasat și polițiști din cadrul Secției 21 care au identificat și depistat un copil. Acesta a fost dus la audieri și ulterior a fost reținut.

Cercetările sunt continuate de Secția 21 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere, scrie Mediafax.

Maşini din Galaţi, incendiate de un ofiţer MAI gelos 

Căpitanul George Daniel Băcanu este acuzat de distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice, fals intelectual și abuz de autoritate și a fost reținut la mai puțin de două săptămâni de la comiterea atacului pe care l-a săvârșit asupra mai multor mașini aflate în parcarea blocului BR5 din Mazepa. Anchetatorii au stabilit că ofițerul de jandarmi, cu opt ani vechime în instituție, pusese la cale un plan extrem de bine elaborat.

Venise cu benzina pregătită într-un PET de plastic, a aruncat combustibilul pe mașina vizată, respectiv, a bărbatului cu care partenera sa ar fi avut o relație paralelă, și i-a dat foc. Flăcările s-au extins însă și la celelalte mașini, afectând chiar și parterul blocului vecin cu parcarea. Băcanu nu s-a limitat la actul cu vădite conotații de intimidare și și-a continuat demersurile. A mers la două dintre instituțiile din Galați unde paza este asigurată de jandarmi și i-a determinat pe subalterni, un subofițer de la Prefectura Galați și unul de la Agenția BNR, ambele în centru și relativ aproape de zona unde a incendiat mașinile, să întocmească rapoarte din care să rezulte că el ar fi fost în control la cele două obiective în noaptea de 12 octombrie.

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel