Şantierele Fincantieri în România – Vard Brăila şi Vard Tulcea – pregătite să construiască nave militare
Ultimele veşti despre şantierele Vard Tulcea şi Vard Brăila sunt aur curat pentru industria navală din România.
Şantierul din Tulcea va construi carenele pentru trei nave pe care VARD, subsidiară a Fincantieri, le va produce pentru Garda de Coastă norvegiană. Pe lângă această comandă, cele două şantiere din România vor construi coca unui nou vas de expediţie de lux pentru compania germană Hapag-Lloyd Cruises – un contract care a fost semnat în urmă cu doar câteva zile. Este a treia navă de acest tip construită pentru aceeaşi companie. Aceste contracte demonstrează cel mai bine capacitatea şi flexibilitatea şantierelor de la Brăila şi Tulcea de a construi toate tipurile de nave. Şantierele deţinute de Fincantieri în România sunt, de altfel, printre cele mai moderne din ţară şi din Europa şi nu e de mirare acest lucru având în vedere că Grupul a investit masiv aici în ultimii ani.
De-a lungul timpului, activitatea celor două şantiere a fost adaptată progresiv - graţie unei strategii de diversificare implementate de Grup – de la nave pentru operaţiuni offshore şi vase specializate, la nave de expediţie şi croazieră, şantierele fiind suficient de flexibile pentru a urma mersul pieţei. Au expertiza necesară să construiască atât carene pentru nave de croazieră aflate în construcţie pe şantierele Grupului, cât şi nave complete, precum remorchere şi nave de transport, livrate de Vard Brăila şi Vard Tulcea. Efectul a fost o creştere continuă a volumului de muncă, astfel încât cele două şantiere sunt gata astăzi să construiască şi nave militare. Şi asta, în contextul în care Fincantieri a fost desemnat candidat calificat în licitaţia pentru corvetele care vor înzestra Forţele Navale Române. Aşa că, viitorul ar putea fi şi mai promiţător pentru cele două şantiere.
Deţinând aceste şantiere, Fincantieri are un avantaj important în faţa competitorilor. Italienii au demonstrat astfel angajamentul lor pentru România şi, participând la licitaţia pentru corvete, îşi întăresc acest angajament: Fincantieri este un partener de încredere pentru viitorul României.
„Suntem pe deplin dedicaţi activităţilor din România unde avem nu unul, ci două şantiere, Vard Brăila şi Vard Tulcea. Salutăm decizia României de a-şi înnoi flota, dezvoltând în acelaşi timp industria locală. Deci, iată-ne, oferind României un parteneriat pe termen lung şi o expertiză impresionantă clădită în cei 230 de ani, de când construim nave. Spun mereu că Vard Brăila şi Vard Tulcea sunt şantiere româneşti, în pofida proprietarului şi a numelui. Fincantieri e aici ca să rămână, avem o bază solidă pe care să construim mai departe", a subliniat Enrico Bonetti, Senior Vice President International Naval Unit Fincantieri Group.
De-a lungul istoriei sale, Fincantieri şi-a construit un portofoliu impresionant de nave militare. De la nave de patrulare şi ambarcaţiuni mici de luptă, la corvete, fregate, distrugătoare şi submarine. Fincantieri are capacitatea să le construiască pe toate. Sunt deja testate, rentabile şi răspund celor mai sofisticate cerinţe venite din partea clienţilor Grupului.
„Suntem flexibili şi suntem gata să oferim cea mai bună soluţie Forţelor Navale Române. Suntem încrezători în avantajul pe care îl avem deţinând două şantiere în ţară care livrează produse complexe de cea mai înaltă calitate", a adăugat Enrico Bonetti.
Vezi si: Şapte mări, o singură companie: Fincantieri. Candidat calificat în licitaţia pentru construcţia de corvete în România
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News