Sankt Petersburg: Polițiști concediați, pentru consum de droguri
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
droguri
droguri

Mai mulți polițiști au fost concediaţi la Sankt Petersburg (nord-vest), în urma unor teste impuse oamenilor legii din acest oraș, care au arătat că aceștia consumaseră droguri, a anunţat miercuri şeful poliţiei locale citat de AFP, relatează Mediafax.

Aproape 100 de polițiști din al doilea oraş ca mărime din Rusia au fost concediați, ei fiind depistați, în urma unor teste, că au consumat droguri. "O sută de poliţişti consumau droguri, potrivit acestor teste care au început în urmă cu circa un an. Aproape toţi au fost concediaţi", a declarat Serghei Umnov în timpul unei întâlniri cu deputaţi locali.

Deși nu a precizat numărul exact al concedierilor, Umnov a afirmat că testele continuă. Potrivit celor declarate de către un purtător de cuvânt al poliției pentru AFP, aproape 30.000 de poliţişti lucrează la Sankt Petersburg şi în această regiune.

Conform datelor oficiale, în Rusia, mor anual peste 100.000 de toxicomani, în timp ce numărul persoanelor dependente de droguri din acest stat este estimat între 2,5 şi 6 milioane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel