Data actualizării:
Data publicării:

Sânge alterat în transfuzii, dosar clasat. Fiul unuia dintre cei 5 pacienți care au murit, strigăt de disperare

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sânge alterat în transfuzii, dosar clasat. Fiul unuia dintre cei 5 pacienți care au murit, strigăt de disperare / Foto: Pixabay
Sânge alterat în transfuzii, dosar clasat. Fiul unuia dintre cei 5 pacienți care au murit, strigăt de disperare / Foto: Pixabay

Fiul unui pacient care a decedat pentru că i s-a administrat sânge alterat transmite un strigăt de disperare după ce dosarul a fost clasat.

Sângele primit în 2017 de mai mulți pacienți de la Spitalul din Craiova ar fi fost alterat. Este una dintre concluziile specialiștilor în cazul deceselor suspecte de la unitatea medicală. Chiar și asa, procurorii au clasat ancheta, după 4 ani de la moartea oamenilor, potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS. Marți seară, în emisiunea ”100%”, fiul uneia dintre victime și-a exprimat ”strigătul de disperare”, afirmând că expertiza arată clar că sângele nu mai trebuia transfuzat.

VEZI ȘI: Transfuzii Filantropia. Dosar pentru ucidere din culpă

"Am lăsat legea să se pronunțe, verdictul: fapta nu există"

”Nu căutăm senzaționalul pentru că noblețea și simplitatea părinților noștri ne-au rămas repere. Este un strigăt de disperare, al pacienților din acea seară, înainte de a deceda. Am fost acolo, ne strigau pe nume chiar și sub administrarea acelui sânge nefericit. Am lăsat legea să se pronunțe, verdictul: fapta nu există. Conform ordonanței de clasare, au fost sancțiuni administrative și nu mai este nevoie ca cercetarea să aibă și altă soluționare.

Toți acuzații au cunoscut toate aspectele din anchetă, și-au făcut apărarea, toți cei vătămați nu au avut niciun cuvânt de spus. În ordonanța de clasare sunt neconcordanțe: în concluzii se arată faptul că sângele nu mai trebuia transfuzat, se spune în expertiză. 

Am primit ordonanța de clasare în 5 iulie 2021. Am convingerea că, la un moment dat, dreptatea va ieși la lumină”, a spus fiul victimei.

În februarie 2017, mai mulți pacienți internați la Spitalul din Craiova au început să se simtă rău. Doi pacienți au murit imediat, alți trei - după. Un singur pacient a scăpat cu viață, după transfuzii. În cauză s-a deschis dosar penal, însă, ulterior, acesta a fost clasat din lipsă de probe. Totuși, experții susțin că sângele ar fi putut fi alterat din cauza condițiilor de stocare sau de pregătire. O posibilă cauză ce a dus la această situație ar putea fi decongelarea necontrolată a pungilor de sânge. Cinci cadre medicale au primit amenzi în urma deceselor, în 2017.

VEZI ȘI: TRANSFUZIE MORTALĂ CRAIOVA. Posibilă cauză a morții

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel