Data actualizării:
Data publicării:

Sandwich cu chiftele în stil american. Rețeta perfectă pentru micul dejun

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Sandwich-ul cu chiftele în stil american poate reprezenta un mic dejun perfect.

Ingrediente

- 200 g carne tocată (porc, vita sau amestec)
- 1 ceapă
- condimente (garam masala, rozmarin, piper, oregano)
- o cană de piure de roșii
- jumătate de pahar de vin
- 70 g făină
- 2 baghete mici
- 30 g cașcaval ras

Cum se prepară sandwhich-ul cu chiftele în stil american

Ceapa se curăță și se taie foarte mărunt sau se dă pe răzătoarea mică. Carnea tocată se pune într-un bol și se combină cu ceapa și condimentele alese. Cu ajutorul unei lingurițe și a mâinilor se formează biluțe mici de carne care se dau prin făină.

Chiftelele se prăjesc în puțin ulei până devin maronii. După ce chiftelele s-au rumenit nu se scot din tigaie. Se adaugă vinul și se așteaptă evaporarea alcoolului. Se reduce focul la minim și se adaugă piureul de roșii. Se acoperă tigaia și se lasă să se gătească timp de 5 minute, potrivit retete.unica.ro.

Mini baghetele se taie pe lung, dar nu până la capăt, pentru ca chiftelele să poată fi aranjate în interior. Într-o tavă de cuptor se așază mini baghetele, se pune sosul de roșii obținut anterior. Se așază cu grijă chiftelele. Se acoperă chiftelele cu cașcaval ras.

Sandwich-ul cu chiftele în stil american se dă la cuptor, la 200 de grade Celsius, timp de câteva minute până ce cașcavalul se topește.

BONUS: Mic dejun austriac. Rețeta plină de savoare

Ingrediente

50 gr slănină afumată
50 gr şuncă de porc
200 gr cartofi prefierti
1 buc ceapă
50 gr brânză
1 lingura chives
după gust ardei iute
2 buc ouă
50 ml ulei de floarea soarelui

Cum se prepară

Se taie slănina cuburi şi se pune în tigaie la rumenit. Lăsaţi-o la foc mediu pentru câteva minute până când devine translucidă. Scoateţi slănina din tigaie, dar păstraţi grăsimea lăsată de ea. Tocaţi ceapa şi căliţi-o pentru câteva minute acolo, în grăsime, scrie gatesc.ro. Adăugaţi ardeiul iute şi aduceţi înapoi slănină. Amestecaţi şi lăsaţi să se mai rumenească un pic. Adăugaţi apoi cartofii în tigaie peste restul ingredientelor şi amestecaţi.

Tăiaţi şunca şi puneţi-o şi pe ea în tigaie. Rumeniţi totul pentru 5-6 minute. Apoi, luaţi de pe foc şi introduceţi brânza rasă. Amestecaţi, presaraţi cepşoara chives şi lăsaţi să îşi tragă gust. Într-o altă tigaie, încingeţi uleiul şi prăjiţi oule după preferinţe. Serviţi mâncărica de cartofi cu ouăle făcute ochi.

- Image by stockking on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel