Data publicării:

Sandviş american cu ton, nelipsit pe 4 iulie. Reţeta din 2 paşi şi 3 mişcări

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Se apropie Ziua Americii, 4 iulie. Iar sandvişurile, burgerii, porumbul fiert şi limonada rece nu vor lipsi de pe mesele românilor îndrăgostiţi de cultura americană. Iată o reţetă simplă pentru cel mai iubit sandviş de peste ocean.

Nu e nimic complicat în a face un sandviş. Dar pentru un sandviş de zile mari, cum e Ziua Americii, se cere un pic de dichis şi răbdare pentru ca totul să arate perfect. Sandvişul cu ton, legume şi maioneză este considerat un adevărat deliciu mai ales în rândul celor mici care îl cer ca snack între mese şi îl comandă la cantina şcolii de câte ori au ocazia.

Reţeta e simplă, sandvişul se face repede iar gustul e "ce trebuie", mai ales în zile călduroase când alte feluri de carne poate ar pica greu.

Ingrediente

1 conservă ton

1 lingură cu vârf maioneză de casă sau cumpărată

1 lingură porumb din conservă

2 frunze salată verde

2 felii pâine

½ ardei gras roșu, tocat cubulețe

½ ceapă roșie, tăiată cubulețe

½ lingură muștar de Dijon

sare și piper, după gust

Mod de preparare

Scurgi bine tonul și îl pui într-un bol. Adaugi porumbul, ardeiul, ceapa, sarea și piperul și amesteci până se încorporează, apoi pui maioneza și muștarul și continui să amesteci până obții pasta de ton.

Așezi pe feliile de pâine frunzele de salată spălate bine și uscate, și uniformizezi peste ele pasta de ton. Pentru un plus de gust, mai poți adăuga puțină lămâie deasupra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel