Sanda Ladoși, despre copiii săi: Sper să vină momentul în care vor înțelege că le vreau binele
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sanda Ladoși a vorbit despre relația pe care o are cu cei doi copii ai săi, Ioana (13) și Bogdan (15)

"Copiii sunt esența vieții mele. Mi-am dorit foarte tare să devin mamă. Îmi acord, cât mai mult timp pentru ei, am această posibilitate, pentru că nu toți părinții pot să fie în permanență lângă copii. Ei rămân în urma mea și este foarte important cum rămân. Sunt o mamă care le repetă un lucru de 200 de ori pe zi, fără rezultate de multe ori. Sper să vină momentul când vor fi suficienți de mari și de înțelepți și vor înțelege că le vreau binele și vor spune că acel ceva pe care eu am încercat să îl implementez în cap, încă din copilărie, a fost pentru binele lor. Știu cu siguranță că toate vorbele mele de acum le vor folosi mai târziu”, a declarat, pentru Click!, Sanda Ladoși.

"Copiii mei sunt mari acum, dar le repet cel mai des să se spele pe mâini, să își facă ordine în cameră pentru că și asta este o problemă la noi acasă. Ei îmi mai zic "mamă, tu ești singura, îți dai seama, ești singura mamă care insistă pe așa ceva" și eu le zic "da, așa o fi, nu cred, dar pe mine nu mă interesează, eu vreau ca la voi în cameră să fie bine”, a mai spus artista, pentru Click!.

Pentru a deveni mamă, Sanda Ladoși a fost nevoită să facă, în trecut, cinci inseminări artificiale și două tratamente de fertilizare in vitro.

Cine este Sanda Ladoși

Cântăreaţa Sanda Ladoşi s-a născut la 2 ianuarie 1970, la Târgu Mureş. A început să cânte de la 7 ani, când era solistă în corul şcolii, la 10 ani a învăţat pian şi chitară, la Târgu Mureş, după care a obţinut premiul I pe ţară la festivalul Cântarea României.

În timpul liceului, lua în paralel lecţii de muzică, pedagogie şi canto, a început turnee cu nume cunoscute de la noi, formându-se astfel ca artist. În 1988 a absolvit Liceul Pedagogic din Târgu Mureş, iar în 2001, a absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea Titu Maiorescu, conform biografiei de pe pagina de Facebook a artistei.

În 1987, a participat la concursul Steaua fără nume, în 1988 a obţinut premiul I la secţiunea interpretare a Festivalului Mamaia, iar un an mai târziu a participat la aceeaşi manifestare, cu un recital, scrie Agerpres. Primul său duet se numeşte Aşa e moda - o compoziţie a lui Cătălin Tîrcolea, interpretată împreună cu Aurelian Temişan. Albumul de debut Când vine seara a fost lansat în 1993, iar un an mai târziu, apare cel de-al doilea album - Între noi mai e un pas. Şase piese de pe acest album sunt interpretate în duet cu regretatul actor Ştefan Iordache. În această formulă de aur, Sanda Ladoşi obţine locul II la Festivalul Mamaia '94, iar în '95 - locul III la secţiunea de creaţie a aceluiaşi concurs, cu piesa Eu vreau să-ţi spun că te ador.

Albumul Nu mă iubi a apărut în septembrie 1997, la Târgul Internaţional de Muzică Bucureşti, Sala Palatului. Două dintre piesele de pe acest album sunt tot în duet cu actorul Ştefan Iordache.

În anul 1999, a câştigat premiul III la Festivalul Mamaia, secţiunea compoziţie, cu o piesă compusă de Dan Iagnov, şi a finalizat albumul Mi-e dor, pentru care a lucrat timp de doi ani împreună cu compozitorul Eugen Mihăescu. Albumul include un remix al şlagărului Mi-e dor să te văd şi un cover al piesei Clipe ce dor, interpretată iniţial de Mihaela Runceanu. Se remarcă, de asemenea, piesele cu ritm latino: Dansând prin vise, Dacă eşti singur, În vorbe nu mai cred. Câteva dintre piesele de pe album sunt foarte cunoscute, Adu-ţi aminte câştigând chiar premiul IV la secţiunea şlagăre a Festivalului Mamaia '99. Lansarea albumului a avut loc în decembrie 1999.

În 2001, a efectuat un turneu în SUA şi a lansat videoclipul O noapte cu tine, iar în 2004 a câştigat selecţia naţională pentru concursul Eurovision, desfăşurat la Istanbul, cu piesa I Admit.

În anul 2006, a fost lansat albumul Khalini. Sanda Ladoşi a avut duete şi cu Marcel Pavel, Ioan Gyuri Pascu, Ovidiu Komornyik. Compozitorii care i-au încredinţat piese spre interpretare sunt mulţi - Eugen Mihăescu, Marcel Dragomir, Adrian Ordean, Ionel Tudor, Cornel Meraru, Mihai Constantinescu, Alexandru Simu, Raimond Vancu, George Popa, Ovidiu Komornyik, Dan Iagnov, cu acesta din urmă având cea mai lungă colaborare - 11 ani şi peste 50 de melodii.

În 2007, s-a născut primul copil al Sandei, Bogdan, iar după aproximativ doi ani, s-a născut fiica artistei, Ioana. După ce a devenit mamă, Sanda a luat o pauză în apariţiile publice, muzica trecând pe planul al doilea în priorităţile sale, însă când copiii au mai crescut, a revenit pe scenă şi în studio, colaborând cu Ovidiu Komorniyk.

În ultimii ani, a apărut şi pe scena Teatrului de Revistă Constantin Tănase, fiind invitată în spectacole. Din 2017 este director adjunct responsabil cu domeniul artistic la Circul Metropolitan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel