Data publicării:

Sancţiunile pentru abuzurile rasiale au crescut la 6 meciuri în Anglia

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Federaţia engleză de fotbal a mărit sancţiunile pentru jucătorii la prima abatere pentru conduită discriminatorie, de la cinci la şase meciuri începând cu sezonul 2019/2020, relatează Reuters.

Decizia intervine după apariţia raportului anual al organizaţiei împotriva discriminării (Kick It Out), care arată că abuzurile rasiale au crescut cu 43% în sezonul trecut din fotbalul englez.

Chelsea a dat săptămâna trecută o interdicţie pe viaţă unui fan, care l-a abuzat verbal pe Raheem Sterling, în timpul unui meci cu Manchester City în sezonul trecut. 

FIFA a dublat luna trecută sancţiunile, la minim 10 meciuri, pentru abuzurile rasiale, într-o tentativă de a diminua incidentele de acest gen din fotbalul intern şi internaţional.

Federaţia engleză a dezvăluit că a împuternicit arbitrii să acorde jucătorilor şi staff-ului de pe banca tehnică cartonaşe galbene şi roşii, care au semnificaţia de avertisment, respectiv, eliminare.

Orice membru al staff-ului tehnic care acumulează patru cartonaşe galbene într-un sezon, va primi automat o suspendare de un meci, în timp ce opt cartonaşe galbene atrag o suspendare de două meciuri. Oficialul care vede 16 cartonaşe galbene în timpul sezonului va fi acuzat de conduită nesportivă şi va fi audiat de o comisie independentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel