Data publicării:
Sancțiuni împotriva Rusiei. ANAF, mutare de ultimă oră
Potrivit unor surse guvernamentale, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat procedurile specifice cu privire la unele entități și persoane aflate pe lista sancțiunilor împotriva Rusiei. ANAF este autoritatea competentă în cazul sancţiunilor de blocare a fondurilor sau a resurselor economice a persoanelor fizice ori juridice ruse din România, vizate de sancţiunile internaţionale impuse Rusiei.
UPDATE:
„În privinţa sancţiunilor internaţionale impuse Rusiei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 202/2008 privind punerea în aplicare a sancţiunilor internaţionale, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală este autoritatea competentă în cazul sancţiunilor de blocare a fondurilor sau a resurselor economice care se află în proprietatea, sunt deţinute de sau se află sub controlul, direct sau indirect, al persoanelor fizice ori juridice care au fost identificate ca fiind persoane sau entităţi desemnate. Pe baza informaţiilor primite de la instituţiile abilitate, până în prezent, ANAF derulează proceduri specifice pentru un număr de trei persoane juridice care ar putea avea legături cu două persoane fizice, respectiv o persoană juridică, listate în Regulamente/Decizii europene', a precizat Dan Cărbunaru.
Citește și: SUA vor impune noi sancțiuni împotriva mai multor oligarhi ruși
Statele Unite intenționează să impună, joi, sancțiuni economice mai multor oligarhi ruși și familiilor acestora, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.
Washingtonul a impus, până în prezent, mai multe runde de sancțiuni, inclusiv împotriva lui Putin și a băncii centrale ruse, după ce forțele rusești au invadat Ucraina în cel mai mare asalt asupra unui stat european de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.
Citește și: Rusia și Ucraina: Dilema Israelului în fața invaziei. Triunghiul controversat în care se află
Invadarea Ucrainei de către Rusia a pus Israelul într-o situație geopolitică dificilă.
Pe de o parte, guvernul premierului israelian Naftali Bennett are sarcina de a menține intactă relația istorică cu cel mai important aliat global al său: Statele Unite.
Pe de altă parte, mai exact la granița sa de Nord-Est, în Siria, Israelul trebuie să mențină un echilibru delicat cu Rusia, din cauza influenței imense pe care o exercită Moscova asupra guvernului președintelui sirian Bashar Al-Assad și a desfășurării conflictului intern din țara respectivă.
În plus, trebuie să luați în considerare relațiile strânse pe care le are cu Ucraina, țară în care, conform cifrelor din 2016 ale Institutului de Cercetare a Politicii Evreiești (JPR), trăiesc aproximativ 200.000 de persoane care ar putea aplica pentru o naționalitate israeliană datorită legăturilor lor evreiești. Și deja în Israel există un număr mare de oameni de origine rusă și ucraineană.
Suma acestor factori înseamnă că declarațiile publice făcute de oficialii israelieni cu privire la invazie sunt considerate de unii analiști drept „timide” și primesc critici din toate părțile. Continuarea, AICI!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News