Data publicării:

Sancțiuni fără precedent impuse Rusiei: Lovitură pentru Putin și oligarhi. Se pregătește un proiect privind criminalitatea economică

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Ca urmare a invadării Ucrainei de către Federația Rusă, comunitatea internațională s-a mobilizat pentru impunerea de sancțiuni economice Moscovei și oligarhilor ruși. Totuși, există semne de întrebare privitoare la cum va fi gestionată criza din estul Europei.

Cu toate că sancțiunile pe care SUA și Europa le-au impus asupra economiei Rusiei și asupra miliardarilor din preajma președintelui Vladimir Putin au o amploare fără precedent, unii experți se întreabă dacă aceste puteri au clarificat ceea ce trebuie să se întâmple pentru a ridica aceste restricții.⁣

Fiecare zi vine cu noi sancțiuni împotriva băncii centrale a Rusiei, a sectorului companiilor aeriene și altele, iar președintele Joe Biden s-a concentrat pe o afectare cât mai mare și pe încetinirea invaziei Rusiei în Ucraina. De asemenea, aria largă a măsurilor și coordonarea dintre SUA și alte puteri au demonstrat unitatea comunității internaționale față de invazia Federației Ruse asupra unui stat suveran. Totuși, există îngrijorarea că administrația nu se gândește suficient de bine la cum să pună capăt conflictului, conform Bloomberg Businessweek.

Boris Johnson a impus, la rândul său, noi sancțiuni

Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii încearcă să accelereze procesul de sancțiuni împotriva Rusiei și să abordeze problema „banilor murdari” din Marea Britanie folosind mult așteptatul său proiect de lege privind criminalitatea economică. Boris Johnson a recunoscut că „impunerea sancțiunilor este lipsită de sens până când vor fi puse în aplicare în mod corespunzător”.

Parlamentarii vor dezbate, luni, o serie de amendamente la legislație, despre care guvernul spune că vor permite Marii Britanii să pună în aplicare sancțiuni „mai dure și mai rapide” împotriva persoanelor asociate cu Vladimir Putin și regimul său.

Guvernul a sancționat deja unele persoane, bănci și companii, dar a fost criticat de militanți și deputați pentru că s-au mișcat prea lent și, în diverse cazuri, pentru că nu a mers suficient de departe.

Jonathan Reynolds, membru al Parlamentului și secretar din umbră pentru Afaceri și strategie industrială, a acuzat guvernul, duminică seara, că dorește să ofere oligarhilor ruși un card „gratuit din Londra”, permițându-le în continuare, pe încă 6 luni, ca proprietățile străine din Regatul Unit să fie înregistrate, iar identitatea proprietarilor să fie dezvăluită, potrivit The Independent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel