Sancțiuni: Turcia-Olanda. Cine are de pierdut
Scandalul dintre Turcia și Olanda a luat amploare și riscă să degenereze oricând.
Totul a pornit după ce un ministru turc nu a fost lăsat să participe la un mitig la Rotterdam, Olanda organizat pentru susținerea referendumului solicitat de Erdogan.
Decizia Olandei a fost susținută și de Germania, ele motivând faptul că refuză să promoveze politica liderului de la Ankara pe teritoriul propriu. Turcia a reacționat violent, precizând că sutele de mii de cetățeni turci de pe teritoriul landei au drept de vot, nu sunt doar etnici turci.
Președintele Turciei a trecut la amenințări. El a solicitat blocului comunitar să ia măsuri dure împotriva Olandei, pe care o consideră o țară ”banaineră, fascistă și nazistă”.
Sancțiuni. Cine are de pierdut
În cazul în care conflictul escaladează iar statele își impun sancțiuni, acestea ar putea avea implicații serioase asupra economiei Truciei, potrivit Reuters.
Exporturile Turciei către Olanda au totalizat 3.6 miliarde de $ în 20016, ”țara lalelelor” fiind printre cele mai mari piațe de desfacere pentru Ankara.
Mai mult, turiștii olandezi ocupă un rol foarte important în industria tursimului din Turcia, lovit greu în 2016 de problemele de securitate după atacurile Statului Islamic sau a militanților kurzi.
Nu mai puțin de 900.000 de mii de olandezi au vizitat Turcia anul trecut, numărul acestora fiind în scădere față de 2015, când 1.2 milioane de olandezi au trecut granița Turciei.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News