Sănătatea mintală s-a deteriorat în Franța lui Macron. 59% din oameni suferă de tulburări de somn (sondaj)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sănătatea mintală s-a deteriorat în Franța lui Macron. 59% din oameni suferă de tulburări de somn (sondaj)
Sănătatea mintală s-a deteriorat în Franța lui Macron. 59% din oameni suferă de tulburări de somn (sondaj)
Deşi numărul cazurilor de COVID-19 se stabilizează în Franţa, efectele pandemiei provoacă în continuare probleme majore de sănătate mintală în rândul populaţiei, potrivit unui sondaj recent, informează DPA.

Circa 13% dintre persoanele care au participat la sondaj au arătat semne de depresie, în timp ce 19% suferă de anxietate, iar 59% de tulburări de somn, au anunţat vineri autorităţile sanitare franceze. Circa 9% dintre cei intervievaţi s-au confruntat cu gânduri suicidare. Cu toate acestea, proporţia persoanelor cu tulburări de somn şi depresie a scăzut în comparaţie cu un sondaj similar realizat în aprilie.

Per ansamblu, 80% dintre participanţi s-au declarat mulţumiţi de calitatea vieţii, o scădere de 4% de la începutul pandemiei. Rata noilor infectări a încetinit în Franţa cu excepţia teritoriilor de peste mări, unde numărul cazurilor este în creştere. În Guadelupa şi Martinica, clinicile sunt supraaglomerate, iar numărul deceselor este în creştere, potrivit autorităţilor.

Un procent de 69,5% dintre francezi au primit cel puţin o doză dintr-un vaccin anti-COVID-19, iar 59,3% sunt vaccinaţi cu schema completă. Ratele de vaccinare continuă să crească în rândul personalului din spitale şi centrelor de îngrijire, care riscă să-şi piardă locul de muncă dacă nu se vaccinează.

Sunt așteptate noi mega-proteste

Sâmbătă, în Franţa sunt aşteptate demonstraţii împotriva măsurilor mai stricte împotriva coronavirusului pentru cel de-al şaselea weekend consecutiv.

Sâmbătă trecută, circa 215.000 de persoane au participat la proteste pe tot teritoriul ţării, ceva mai puţini decât în săptămâna anterioară. În afara vaccinării obligatorii, protestatarii contestă aşa numitul paşaport de sănătate, care conţine dovada vaccinării, trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test şi este necesar pentru accesul în cafenele, restaurante şi centre de cumpărături, precum şi la călătoria cu avionul sau cu trenul pe distanţe lungi, conform Agerpres.

Citește și Bătaie la protestele masive din Franța contra restricțiilor și a 'Paşaportului sanitar extins'. Macron și Castex, luați la țintă / VIDEO

În ciuda numeroaselor proteste, autoritățile din Franța păstrează obligativitatea permisului de sănătate

Amintim faptul că autoritățile din Franța păstrează obligativitatea permisului de sănătate, din cauza riscurilor pe care le presupune extinderea variantei Delta.

Oamenii din Franța vor trebui să prezinte un permis de sănătate de luni pentru a se bucura de activități obișnuite precum savurarea unei cafele la o cafenea, în ciuda protestelor la scară largă împotriva planului. Președintele Emmanuel Macron a susținut așa-numitul permis COVID-19, care acum este extins la cafenele, restaurante și călătorii aeriene și feroviare, ca o modalitate de a reduce un al patrulea val al coronavirusului și de a încuraja oamenii să se vaccineze.

Totuși, planul autorităților franceze a condus la patru weekenduri de proteste furioase, aproape un sfert de milion de oameni ieșind sâmbătă în stradă (citește AICI).

Permisul de sănătate generează un cod QR, fie printr-o vaccinare completă, fie printr-un test recent de coronavirus, fie printr-o recuperare de la COVID-19. Guvernul a oferit o perioadă de grație de o săptămână pentru consumatori și întreprinderi să se obișnuiască cu noile reguli.

Acesta a fost introdus pentru prima dată pe 21 iulie pentru vizite în locuri culturale precum muzee și teatre, dar și pentru participarea la jocuri sportive.

Olivier Veran, ministrul Sănătății, a anunțat ușoare modificări ale regulilor, în special faptul că testele ar putea avea o vechime de 72 de ore și nu 48 și, de asemenea, a subliniat că nu se vor mai înlătura din reguli până cel puțin în noiembrie. Oponenții susțin că noile reguli invadează libertățile civile într-o țară în care libertatea individuală este apreciată. (Citește continuarea știrii aici).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel