Sănătatea mintală, marcată de război și pandemie. Daniela Simulescu: „Prietenii, rudele, familia, nu ne înțeleg așa cum ne-am dori” /video
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS
Evenimentele din ultimii ani ne-au dat peste cap sănătatea mintală, astfel că mulți dintre oameni au apelat la ajutorul specialiștilor. Nu toți, însă, înțeleg importanța sesiunilor de vindecare și beneficiile acestora.

Conștientizarea problemelor de sănătate mintală este primul pas spre vindecare. Daniela Simulescu, astrolog DCNews, subliniază acest aspect și vine în ajutorul oamenilor cu sfaturi care îî pot ajuta pe aceștia la îmbunătățirea stilului de viață.

"Pandemia a devenit un punct de reper în viețile noastre. Sănătatea mintală bineînțeles că ne-a fost afectată în pandemie, iar imediat după pandemie când simțeam că ne mai revenim a început un război, după care, iarăși, alte conflicte plus o criză financiară.", a afirmat astroloaga.

Toate aceste lucruri au dus la destabilizarea sănătății mintale a oamenilor. Procesele terapeutice, însă, sunt cea mai bună soluție la care persoanele pot apela.

Mersul la terapie ne ajută, în primul rând, să înțelegem stările prin care trecem și să le acceptăm ca parte a vieții. Adesea, cei care merg la un specialist sunt văzuți cu alți ochi de către familie, prieteni și cunoscuți, aceștia neînțelegând situația și problemele cu care se confruntă cei dragi. 

"Pe mine procesele terapeutice m-au ajutat enorm. Cum m-au ajutat? M-am dus din timp, am conștientizat din timp că am nevoie să vorbesc cu o persoană specializată, obiectivă, care știe ce face și cum face. Pentru că de multe ori prietenii, rudele, familia, nu ne înțeleg așa cum ne-am dori. Pentru că nu au de unde, sunt subiectivi. Te critică, te judecă, e un sentiment de neputință cel puțin din partea părinților, fraților, bunicilor. Au impresia că au greșit ei cu ceva în creșterea ta, în educația ta", a spus Daniela Simulescu, povestind despre experiența personală.

În ultimul timp lucrurile, însă, s-au mai schimbat. Oamenii au început să fie mai înțelegători, să susțină pe cei apropiați care au cerut ajutor specializat, să meargă și ei la rândul lor la o evaluare clinică și să nu mai eticheteze pripit o persoană care se confruntă cu stări depresive sau de anxietate. 

Tratamentul medicamentos, din păcate, încă este stigmatizat. Chiar dacă rolul acestui tratament este de a reechilibra nevoile creierului, foarte multe persoane refuză să fie tratați din frica de a nu fi etichetați drept "nebuni". 

"S-a mai schimbat situația, însă am auzit că în continuare oamenii au o percepție foarte greșită. Și asta pentru că  generațiile de dinainte ne spun "Eu la vârsta ta aveam și o familie, și copil, și casă". Așa este, nu negăm că voi v-ați descurcat, sau că alții s-au descurcat, dar noi avem această posibilitate de a merge la terapie", a mai spus Daniela.

DCMedical.ro a pornit o campanie de conștientizare a importanței sănătății mintale. Campania se adresează, în mod special tinerilor, dar nu numai. Articole ajutătoare cu informații din partea specialiștilor puteți găsi pe site-ul lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel